Forrás: Sólyom Lajos: Pálinkafőzés
Kicsit más megvilágításba tereli a dolgokat ez az olvasmány és nekem pl. ellent mond annak, amit eddig gondoltam, hogy az úgy van. Én úgy tudom, hogy az aromákért kifejezetten az észterek felelnek a pálinkában, a kajszibarackban pl. a gamma-dekalakton és a gamma-dodekalakton. Ehhez is itt a forrás: https://hu.wessling-group.com/fileadmin/media/Hungary/A_kajszibarack_p%C3%A1linka_lep%C3%A1rl%C3%A1s%C3%A1nak_optimaliz%C3%A1l%C3%A1sa_2013_09_06_G%C3%B6nc.pdfTöbbet most nem is írnék, mert nem értek ehhez, csak érdekelne mégis az igazság, hogy tovább tudjunk haladni a hígítási sokk megértése felé, de túl sok az ellentmondás :) Így hát várnám a hozzáértők véleményét.