...:: PEGI ::... Creative Commons License 2015.12.01 0 0 119522

Megmondom őszintém, nem látszik így a demizsonban az olaj.

De ma mikor kiöntöttem a fokolóba (a fotó miatt), a tetején látszott az olaj.

Visszaöntés után (lehet csak képzelődöm) de mintha maradt is volna fokoló falán.

Mindenesetre kimosom az edényeket és a fokolóhengert is finomítás előtt.

Fügét sajnos nem tudok szerezni, de ha lesz, megfogadom a tanácsod. :-)

 

Még egy amatőr kérdésem lenne: Írtátok többen is meg a legtöbb helyen le van írva, hogy az alszeszt kb. 10°-ig főzitek.

Refraktométer nélkül hogy méritek le az utolsó pár deci alkoholfokát? Eprüvettája gondolom nincs mindenkinek.

Én saccra mentem, mikor már alig éreztem alkoholmennyiséget, elzártam.

Öregnéne írta, lehet hogy túl korán. Nem tudom.

Mindenesetre rendeltem egy refraktométert. Amíg bele nem jövök, nagy segítség lesz.

 

Az az igazság, hogy amíg nem volt főzőm "hülyeállat" módon cefréztem és kifőzettem.

Lett belőle x liter pálesz oszt jó van.

Most már látom lehet ennél finomabb, minőségibb italt is előállítani kis odafigyeléssel. 

Előzmény: endrepp (119519)