Törölt nick Creative Commons License 2015.11.30 0 0 23377

Eddig az, hogy ami nyáron kiszűri a kívülről közvetlen ablakra érkező infrasugárzást az télen is pontosan ugyanolyan hatékonyan teszi, ergo búcsút lehet inteni a nagyablakos besugárzás hőnyereségének. Ha nem lenne Low-E akkor a téli alacsonyabb napállás nappal szépen befűtene.

 

Kolléga szerint a réteg nem engedi kiszökni a belső infrasugárzást, ami ugye este áll fenn igazán, illetve északi oldalon.

 

Talált viszont sok rétegszerkezetet, amitől már övethetetlen lett.

 

Az meg sehol se derül ki, hogy a nálunk forgalmazott üvegeken milyen réteg is van "Low-E" varázsige mögött. Sejtésünk szerint ez olyan misztikus szent valami, de hogy pontosan mi, és milyen paraméterekkel bír azt nem tudni.

 

Nem tudni a sima üveggel szembeni infrasugárzás-blokkolást kintről-be illetve ugyanott bentről ki hatását, illetve értelmét olyan helyen ami a büdös életbe nem kap namsugárzást, csak szórt fényt.  Illetve ami a kollégát legjoban izgatja, miért pont a belső üveg külső oldalát Low-E-zik meg, miéért nem a külső üveg belső oldalát.

 

Bizniszileg, meg a vevő "megnyugvására" persze mindenki szórja a Low-E-t, de egy direkt hőbefogó, hőmegtartó üvegházra például harakiri lenne. :)

Előzmény: kiss_atti (23372)