torony78 Creative Commons License 2015.11.30 0 0 14354

Saját tapasztalatom és ez alapján a véleményem: a nagyobb szívóerő és teljesítmény oda kell, ahol a piszok nehezen jön föl/ki a burkolatról/ból - ezek a szőnyegek, dimbes-dombos anyaggal kárpitozott bútorok. A helyzetet még a hosszú haj, állatszőr tudja nehezíteni szerintem, de nálunk egyik sincs éppen.

 

Ahol kemény és sima padló (parketta, laminált padló, járólap, linóleum, ilyesmi) van csak, esetleg néhány rövidszőrű nem túlzottan exponált padlószőnyeg, szerintem oda nem kell extra szívóteljesítmény, oda találhatták ki az "energiatakarékos" porszívókat. Amúgy a makacs helyeken is működik a takarékos porszívó, csak ott többet kell húzni-vonni, szóval viszi az időt, meg a türelmet.

 

Ha nagyon nem tudod, milyen erős porszívó kell neked, én próbát tennék ismeretségi körben és megkérdezném, hogy ki vett mostanában porszívót, és kölcsönadná-e egy próbaszívásra (esetleg takarítási napon tenni hozzájuk egy látogatást :))), esetleg elmenni egy olyan helyre, ahol ki lehet próbálni a kiállított darabokat, és akkor kb. be tudod lőni, mi kell neked.