giornalista Creative Commons License 2015.11.28 -1 0 102777

megint az van, hogy az eredmény nem vállalhatatlan, hanem elfogadható. egy nagyon jó formában lévő, feltüzelt csapattal találkoztunk, amelynek nincs mit veszítenie, csak megy előre a győzelembe. jól kezdtük az első félidőt, aktívabbak, mozgékonyabbak voltunk, mint szoktunk. aztán jött a kontra, és a "rendes kerékvágás", bár még mindig mozgalmasabb volt a meccs, mint amilyeneket játszani szoktunk, de megint jött a gól a semmiből.

 

egyébként a pontrúgásaink egész veszélyesek. ez is egy jó pont.

 

a második félidő viszont tankönyvi vangaalizmus. lelketlen játék, passzív labdajáratás, néhány lehetőség, hátul meg megint egy-két horror hiba, és hopp, lement a meccs.

 

a nagy kérdésem a következő. a Watford ellen vezetünk 1-0-ra, kapunk egy gólt, 1-1, ettől belelendülünk, és 5 perc alatt megszerezzük a győztes gólt. most meg ugyanúgy 1-1 az állás, de nem csinálunk semmit, körbejáratjuk a labdát és csak a tutit, a biztosat keressük. egy újabb meccs, amin többé-kevésbé megfojtottuk az ellenfelet, de támadásban megint a halálra untatás volt a taktikánk. Depay minimális színt vitt a játékunkba, Martialnak villanásai voltak, de félek, hogy őt is sikerül majd elrontanunk idővel.

 

nem merem biztosra mondani, de most úgy érzem, hogy ha az utolsó 15 percet megnyomtuk volna, rohanás, gung ho, helyzetek, semmi nem megy be, és közben kapunk egy gólt és vereség, kevesebb elégedetlen drukker lenne, mint most. én nem lennék köztük, mert egy vereségnél semmi sem idegesít fel jobban, de legalább látnánk, hogy van csapatunk, van szándék, van szunnyadó erő. mint a Watford ellen.

 

Van Gaal szerint a focit fejben kell játszani, de mi még mindig túl lassan gondolkozunk, és szerintem túl sokat is, túl feleslegesen. ha tényleg az a cél, hogy a 10 mezőnyjátékos zöme távirányítással működjön Van Gaal akarata által, egy program szerint, akkor jobb munkát kéne végeznie a stábnak. ha meg ez nem fog menni, akkor legalább támadásban ne sakkozni akarjunk már, ne nézzünk mindig körül, ne várjuk meg mindig, hogy kiszámítható legyen egy kurva támadásunk.

 

olyanok vagyunk, mint az úszni nem tudó, akit bedobnak a mélybe, de kitartó taposással mindig épp a víz fölé kerül, amikor megfulladna. de így azért nem lehet végigcsinálni egy szezont, előbb-utóbb megint jön majd egy Emirates. lassan tényleg itt az ideje annak, hogy Van Gaal is érezze: bizonyítani kell, és valami újat prezentálni, kitalálni, mert a mostani rendszert hónapok óta erőltetjük, és épp csak, hogy a vízen felülre tapossuk magunkat vele.

 

nagyon kicsi a margin of error, ezt látnia kell pl. a BL-csoportkör kapcsán is.

 

a következő 3 meccsen 9 pontot kell szereznünk, különben tényleg kérdéseket kell feltenni, hogy mi a fasz történik.