tanca1 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119203

Sikerült kb 150kg birsalmára szert tennem, amiből kb. (vízzel higítva) 250l cefrém lett/lesz.

Félre tettem 10-15kg birset, amit tisztázáskor szeretnék az alszesz fölé tenni, darabolva.

A gondom az, hogy nem vagyok bent biztos hogy kibír e még 2-3 hetet a birsalmám, friss állapotban. Így tegnap próba képpen betettem pár szemet a fagyasztóba. Ma kivettem, és hagytam kiolvadni. A különbség minimális. Kicsit puhább állomány, sárgább gyümölcshús. Ezen kívül szerintem semmmi más. Ugyan az az illat. Főztem belőle a gyerekeknek kompótot, a végeredmény szerintem u.o. mint ha friss gyümölcsből készült volna. Így szerintem bátran kijelenthető, hogy a birset nyugodtan lefagyaszthatjuk, későbbi felhasználásig. Üdv, tanca