shooter1981 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 13554

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, mert nekem nehéznek és átláthatatlannak tűnik a dolog.

Egy példát szeretnék megoldatni, és nem szeretnék órákat gondolkozni rajt.

Tehát: Tőzsdén kereskedünk. 10 pont stopot használunk. Egymás után átlagosan 10 kört nyerünk. Egy körnek számít az is, ha 1 pozíció nyílik meg, és az is, ha mindhárom megnyílik.

Az első pozíció nyitáskor 1 pontot nyerhetünk. Ha megnyitjuk a második pozíciót (az első még nyitva van!), azon is 10 pontot veszthetünk. Harmadiknál is 10 pontot veszíthetünk.

A második csak akkor nyílik meg, ha az első nyitva van, és a nyitási irányhoz képest ellentétesen mozdult az ár, de ha ez megnyílik, akkor többnyire a harmadik is, hacsak nem nyerjük meg a szükséges tőkét az első kettővel.

Mekkora legyen a pozíciók egymáshoz viszonyított méretaránya, hogy mégis nyerjünk? Mekkora legyen a második pozícióval vett nyereség, ha csak kettő nyílik meg, illetve mekkora legyen a minimális nyereség, ha mindhárom megnyílik? Nyerőben szeretnénk kiszállni, ez a lényeg. Egy pozíció megnyitása sok esetben nem elég, ezért kell a többi is. Kérem a segítségeteket! Köszönöm.

 

Például: első pozíció egységmérete 0.20, a másodiké 0.10, a harmadiké 0.10.  Elsővel 2 egységet nyerünk(1 pont elmozdulás), a első-másodikkal 4-et, az első-második-harmadikkal pedig 5-öt, és ezt nézi a programom a számlaegyenleghez képest.

Ezek az arányok kellenek nekem, fontos lenne. Devizatőzsdéhez kellene, mert ezekkel a beállításokkal már majdnem 0-ban jön ki. Az a lényeg, hogy minél kisebb legyen a szükséges pont elmozdulás.

Ha megnyílik a második pozíció, akkor az árfolyam biztosan ellentétes irányban mozdult el az első nyitási irányhoz képest, tehát itt már kevesebb pont elég lesz, ha véletlenül úgy jön ki az arányszám, hogy a második pozíciónak nagyobbnak kell lennie.