hutresder Creative Commons License 2015.11.23 0 0 57

Én is kétszer inzulinozom a kutyámat, és ezért kétszer etetem. Én több mint 2 éve így csinálom. Mivel dolgozom, muszály is volt olyan stabil időpontot találni, amit mindig be tudok tartani, és ez a reggel 8 óra és este 8 óra, tehát pont felezem a napot. Azért kis eltérés még nem gond. Hétvégén otthon vagyok, de akkor is így csinálom, hétközben ehhez szokik  a szervezete.

Nálam ez úgy zajlik, hogy megmérem a cukrát az ínyéből vett vérből, majd megkapja a humán bázis inzulint, mindig ugyanannyit, értéktől függetlenül, majd megkapja a gyors humán inzulint, hogy mennyit, az függ a mért cukorértéktől. A füléből lehetetlen megfelelő mennyiségű vért venni.

Ezután kap enni. A napi adagját kb.megfelezem 2 alkalomra. Szigorúan ketogén étrenden kell tartani, semmi szénhidrát! Húsfélék, zöldségek, gyümölcs is lehet ha szereti, szénhidrát helyett az energiát a zsírokból nyeri, ezért nem kell nagyon sovány húson tartani.A paleolit táplálkozás elvei a mérvadóak, tehát amit ott lehet enni, neki is adható-már ami kutyának is jó.

Jól néz ki a kutyám, jól van, pedig már öreg.Mint írtam, majdnem meghalt, mikor kiderült mi a baja, és míg Caninsulint kapott, ami nem hatott semmit.