lakol3 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 247801

Egen is meg nem is. A szárazföldön az utánpótlást - infrastruktúrát szétlőtték, mostanában az USAkok nem nagyon dobálnak 50t hadianyagot utánpótlani, ott is egyre nagyobb a feszültség - választások vannak, nyíltan arról beszélnek, hogy az Obama adminisztráció pénzeli az ISISt* -, ráadásul a szaudiaknak is kell az emberanyag Jemenben, szóval az ISIS forrásai apadóban. Ha nem kap pénzt, akkor tényleg csak a mag marad, a zsoldosaik lelépnek, nem lesz, aki a TOWokat kezelje.

Maradt Erdogan, aki tol beléjük mindent, amit lehet, de az is szorul - vsz. az oroszok azonnal szétlőnek mindent, ami belép Szíriába -, különben nem mesterkedne csapatösszevonásokon.

Az oroszok, ha van eszük, a kapitulált milicistákat** továbbküldik a törökökhöz amnesztia fejében, egy kis zsolddal. Ha megnőnek a terrorcselekmények a török területen, akkor ez is állhat mögötte.

 

Amúgy meg: az ISIS is úgy hagy hátra épületeket, hogy teljesen be van drótozva, ha belépsz, rád robban. Rengeteg épület statikailag meg már kuka. Szóval, ja. Libanonba lett bombázva.

 

 

* kamu, a teljes szenátus szavazott meg zsét, de ez most mindegy

 

** van egy sor anyag, ahol a milicistákat megadásra próbálják rávenni. Élve értékesebbek, mint holtan.

Előzmény: kobab (247794)