rubbercsaba Creative Commons License 2015.11.22 0 1 15100

Talán merész kissé első posztban osztani az észt, de...

 

Egyszerűen ennyi: kőolajszármazék(okat tartalmazó készítmények, pl. babaolaj) nuku, szilikonolaj oké. A szilikonolaj elzárja a levegő (oxigéntartalmától) a latex felületét, csökkentve az oxidáció általi károsodások sebességét, növelve a latex természetes élettartamát. A kőolajszármazékok (mellőzve a kémiát) roncsolják az anyagot.

 

A tiszta szilikonolaj biológiailag semleges, az OXOL-500 adatlapján is fel ez az infó tüntetve (legalábbis ahogy emlékszem rá), a "szembe került anyagot bő, tiszta vízzel kimosni" egyszerű formális rizsa. Biztos ami bizto salapon. Mondjuk én még nem találkoztam olyan nagy mintán végzett hosszú utánkövetéses vizsgálattal, ami a szilikonolaj egészségügyi kockázatait vizsgálta.

 

Az izzadás egyszerű: ha mozog, izzadsz, ha nem, nem. Ha jut hely levegőnek a bőr és a latex közt (mondjuk lazább a cucc), akkor kevesebbet izzadsz, ha nem, többet.

 

A szűk ruhák is természetszerűleg gyűrődnek, ehhez pusztán annyi is elég, hogy nincs rajtad jól eligazodva a latex. A tökéletes feszességnek egyébként ára van: a ruhának nagyon szűknek kell lennie...

 

A rubber.hu oldalon van jópár infó az ilyesmikől, érdemes böngészni.