Kamici Creative Commons License 2015.11.20 0 0 65820

Sziasztok!!!

 

Köszönöm a sokféle megoldási javaslatot, akik valóban segíteni szeretnének és nem kritizálni. Mert persze van olyan is, mint mindig....sajnos.:(

Egyedüli fizetésből, szülői háttér hiányában, hálás lehetek, hogy ennyire is tudok haladni. most sajnos tényleg már nem telik újraterveztetésre, meg szereltetésre és a tavaszi időt várva, addig szerettem volna valami megoldási javaslatot kérni tőletek, hogy ne menjenek tönkre az újított falak. Van gáz, leállás is, de az nem megoldott, hiszen úgy tudom már kéményes megoldás állítólag 2006 óta nem lehetséges, csak suttyomban és én azt pedig, mint írtam nem szeretnék, csak törvényesen. Sajnos a régi tervező nem tervezett az előtérbe fűtést és a konyhába is csak olyan megoldással, hogy kéméynes kimettel, ami a gázóra előtt menne el, kb. fél méterre. De akkor ajtót is kellne, meg ablakot is áthelyezni, meg ilyenek. a konyhában pedig nincs olyan fal, csak a szomszéd felé lenne, ahova ki lehetne vezetni a gázt, de ez t már nem lehet, azért nem lehet szerintem máshova, vagy még esetleg az előtérbe, vagy falak kivételével, egybenyitva a konyha és előteret. De az meg nem téliesített, úgyhogy higyjétek el, van itt gond, meg gondolkodás, hogy hogyan is lehetne és mi lenne a legjobb és a legolcsóbb, most. De nem megy, és én nem értek hozzá. amúgy tudom én, hogy a központi megoldás lenne a legeslegjobb, de az is nagyon sokba kerül és most még ennek a kialakítása, tervezése, időhiány, téli időszak jön, nem tudom megoldani. Írtátok az elektromos panelt, régi a vezetékelés, viszont földeléses konnektorok vannak...:) Még jóóó, ugye????:)

Na, szóval , az elektromos konnektor, vagy infrapanel, vagy mi lenne akkor nekem a legjobb, a lényeg, innen nem lehet más helyiségekbe , vagy helyiségekből nyitni, mert konyhából kamra és fürdő nyíilik. szóval ez egy régi ház, ami felújításra vár, és felújítandó dolgok vannak benne.Sajnos volt egy cserépkályha, de mivel nem úgy rakztak neki a megfelelő módon kémyént, pár év kémyénátrakás után (kb. 3 év) , le kellett szedni a kémyént, mivel vályog a fal és a felső része tégla és nyomta a falakat is, meg balesetveszélyes is volt, kiéghetett volna a fal. De tudom, hogy ha átrakattam volna, akkor is vagy kb. 200 ezerbe, vagy attól többe került volna, mivel ez egy köztes fal, a szoba és a konyha között. Így az egyetlen...:(:(::(:(:(:((: lehetséges megoldás is ki lett sajnos lőve, nagy szomorúságomra. A falat pedig nem szerettem volna, ha kibontsák, újra alapozni a kéményt, meg a szoba, konyha újítását. Hiszen néhány éevvel ezelőtt lett a szoba szigetlve, újítva és most újra szét lett volna verve minden. Szóval így kérnék én tőletek segítséget, természetesen remélem és bízom, hogy megértitek helyzetetmet és lesz aki tud nekem segíteni, hogy mégse fagyjak meg abban a helyiségben. A sütőt nem találom annyira jóóó megoldának, mert ha vendégek jönnek, azért mégse szeretném, ha megfagynának, termáészetesden van hova (szoba ) bemenni, de egy ünnepi vacsora, vagy ebéd fogyasztását azért mégis csak a konyhában szeretnénk elfogyasztani. Így kérlek benneteket, hogyha tudtok valami jóóóóó:) és tényleg jóóóóó megoldást a számomra,meg persze konkrét névvel, mert , az az igazság,hogy nézelődtem én. De a watt-ok, meg a panel, infra stb. között azért megmondom az őszintét kicsit elveszek.:)

Remélem , ugye megértitek?????:) :)

Üdv. nektek és Isten adjon nektek bölcsességet !

Tisztelettel: Kami