advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.20 0 0 247676

Ez egyrészt így van - másrészt a netforgalom messze elsöprő többségére a gugli sem lát rá. Ahogy írtad is, többé-kevésbé a statikus lapokat látja, oszt jónapot. A belső intranetekbe, a nem nyilvános, akár csak szimpla jelszóval védett tartalmakba nem lát rá, az egyéb forgalomra meg végképp nem.

Az USA pedig kétségkívül képes lehet valamilyen szinten kontrollálni a saját határain belül keletkezett, de legalábbis rajta átmenő forgalmat - de ami azon kívül van?? Azt már csak "illegálisan lehallgatni" tudja, ha tudja. Az már nem megy szakmányban, mondjuk a Magyar Telekomot nem tudja rávenni arra, hogy az NSA szervereit is bepakolhassák a rendszerükbe...

 

A nagy kínai védelemről is sokat elmond, hogy elég könnyen kijátszható, annak ellenére, hogy a világon a legtöbben ott dolgoznak a permanens netes felügyeleten - hiába van tiltva a facebook meg a gmail, minimális ügyeskedéssel, proxin keresztül elérhető - egész egyszerűen ott is az üt vissza, hogy teljes képtelenség ekkora adattömeget permanens kontroll alatt tartani, érdemben és tartalmilag mindent elemezni.

 

Mellesleg az MS/gugli is olyan pedofilokat buktatott le - akiket úgymond már figyeltek, tehát nem általános, hanem célirányos vizsgálatról volt szó - és akik ráadásul ordas szarvashibát követtek el azzal, hogy érzékeny tartalmakat minden titkosítás nélkül tároltak külső felhőben.

 

Ezek a dolgok fényév távolságban sincsenek a "mindenkiről úgyis mindent tudnak" állapotától.

Előzmény: _Berci (247655)