Rangun Creative Commons License 2015.11.19 0 1 424918

Csütörtöktől nyilvános a MÁV új, december 13-ától érvényes menetrendje. Csépke András, a személyszállító vasúttársaság igazgatója a mai sajtótájékoztatón azt mondta, a kínálatot az utazási szokásokhoz igazították, a szolgáltatás színvonalát pedig emelik, írja az MTI.

 

Csépke szerint új menetrendben az alacsony kihasználtságú vonalakon járatokat szüntettek meg, ezzel 0,98 százalékkal csökkenni fog a 2016-os utaskilométer. Az így felszabaduló 1,5 milliárd forint költségmegtakarításból a jövő évtől háromszázzal növelik többek között a kalauzok és a mozdonyvezetők számát, illetve tovább bővítik a zsúfoltabb vonalakon a kínálatot.

 

http://index.hu/gazdasag/2015/11/19/jaratokat_szuntet_meg_a_mav_decembertol/

 

De nagy zavar lehet a fejekben, az utaskilométer spórolás, konkrétan bevétel kiesést jelent, ha meg a vonatkilométerre gondolt, akkor nagyon nincs tisztába a számokkal, hisz 1% csökkentés, nem okozhat 1% kiadás csökkenést, hisz csak a felhasznált energiát spórolják meg, ami töredéke az összköltségeknek,sőt még létszámot akar bővíteni, ami konkrétan költség növekedést okoz, miközben a szolgáltatás színvonalát rombolják, a vonatok kihúzogatásával.