trizs77 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 15437

750 millió megy útfejújításra Nyíregyházán

 

Kerner Zsolt

 

 

. 2015. 11. 19. 06:57

 

 

HIRDETÉS HIRDETÉS

Több mint 750 millió forintot költenek Nyíregyháza útjainak fejlesztésére az idén – közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke az MTI-vel.

 

Parillák Gabriella tájékoztatása szerint a város önkormányzatának 754 millió forint összegű forrásából 19 utca kapott, illetve kap új aszfaltburkolatot, vagy a meglévőt cserélik ki, míg egy helyen útalapot készítenek.

 

Emellett tíz helyen járdát építenek, továbbá a régi gyalogutakat állítják helyre, valamint a belvárosban egy új, 1400 négyzetméteres gépkocsiparkolót alakítanak ki.

A sajtófőnök szerint az útépítési munkálatok elsősorban a külvárosi részeket érintik, azokat az utcákat, amelyek a legutóbbi években épültek be, váltak már forgalmassá.

 

Tizenöt utcában már be fejeződtek a munkálatok, legutóbb például a nyíregyháza-nagyszállási településrészen avattak fel két új utat, amelyek csaknem 900 méter hosszúságban kaptak aszfaltborítást, és megoldották a csapadékvíz-elvezetést is, mintegy 35 millió forintból.

 

Jelenleg öt útszakaszon dolgoznak az építők, ott november végéig fejezik be a munkát. Ugyancsak novemberben fejeződnek be a járdaépítések, már csak egy szakasz van hátra. 

 

A munkálatokat a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. dolgozói végzik.