_MG_ Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3583

A napokban kaptam egy UMI Fair készüléket tesztelésre. A készülékről írnék pár sort valamit megosztanék néhány tapasztalatot vele kapcsolatban.

 

A mediatek MT6735 8 magos processzora ketyeg a készülékben, magonként 1Ghz órajellel. Memória tekintetében sajnos nincs elengedve, 1Gb / 8Gb ami mostanság kimondottan kevésnek mondható. A GPU egy Mali-T720 MP2 chip benne. Az 5" IPS kijelző HD felbontás megjelenítésére képes. Első kamerája 1.9MPx (1600x1200) hátsó 13.3MPx (4864x2736).

 

A telefon 2 SIM kártya foglalattal rendelkezik, microSD kártyával 64Gb-ig bővíthető. Fém váza és kerete van, a hátlapja viszont műanyag (nem recseg nem ropog).

Rövid tesztelés során gyorsan megszoktam és megszerettem a készülék ujjlenyomat olvasóját. Viszonylag gyorsan felismeri a rögzített újlenyomatott (a gyártó szerint akár 0,32mp is lehet a felismerés) és szinte minden alkalommal sikeresen is. 20 alkalomból talán egy volt olyan amikor hibásnak jelezte az azonosítást.

Amit hiányoltam a készüléken a státuszjelző LED. Így az értesítések esetleges meglétéről csak a kijelző feloldása után értesülhetünk, valamint töltés közben sincs visszajelzés így, csak a jobb felső akku ikonnál.

 

Az akkumulátor kapacitása 2000mAh ami első körben nem tűnik soknak.
Néhány üzemidőre vonatkozó adat a gyártó szerint:

 

Antutu teszt:

 

A tesztek során elért 19167 pont ebben az árkategóriában nem is egy rossz eredmény.

 

A telefon saját tömege 161g ami a gyári bőr tokkal kiegészítve közel 200g ér el.

 

 

Csináltam pár képet a telefonról:

 

 

Néhány kép a telefon kamerájával készítve. (nem természetes fényben)

 

Teszt videó:

 

  

Számos helyről lehet rendelni akár Kínai akár EU raktárról, voltak már páran akik meg is járták az ismeretlen forrással. 

Én az alábbiból oldalról rendeltem már korábban és meg is kaptam a terméket

 

139.99$ EU raktárról

Webshop link pl: Itt

 

Ára:  89.99$ Kínai raktárról, itt viszont számolni kell további szállítási költséggel is.
Webshop link pl: Itt