Kisa Creative Commons License 2015.11.17 0 0 146952

A helyzet most úgy áll, hogy teljesen összeraktuk az autót.

Normális autózás közben nem gyullad ki az olajnyomás lámpa, de álló helyzetben, emelt üresjáraton melegítve igen. Van még 1-2 ötletem, de valószínű mégis olajpumpa hiba lesz ez.

Felajánlottam a tulajnak, hogy teszünk bele egy újat munkadíj nélkül, ( rohadt drága a pumpa a láncdeklivel van egyben), ha nem jó visszatesszük a sajátját. 

 

Mentünk vele 10-15 km-t, többször is indítózva közben. Így kiderült, hogy a hidegen nem hallható lendkerék hiba melegen, nagyon is durva. 

Nagyon nehezen indul, gondolom nagy a szögelfordulása a lendkeréknek, így épp, mikor beindulna, belassul, aztán megint rásegít az önindító...

Így indítózás után elég durva hangokat hallat magából, aztán valahogy ez elmúlik pár másodperc, vagy fél perc után, de a lendkerék azonnali cserés.

A tulaj elmondása szerint ez a láncszakadás előtt is ilyen volt, melegen nehezen indult.

Hidegen most is jól indul, ha már beindult hidegen és melegen is szépen megy.

Néha érezhetően rázza a lendkerék a motort, kasznit.

 

Eddig ez a javítás az autó értékének kb. negyedében van, de ezekkel a hibákkal.

Így is sokalta, bár a mi általunk vállalt javítási összeget, amiben megegyeztünk 10%-al léptük túl.

Jogosan tette fel a kérdést, hogy most akkor miért kellene még ráköltenie több 100 ezret, miért nem így adtuk meg a javítási költséget...stb. Megint nekem kell magyarázkodom, hogy miért nem sejtettük a pumpa és a lendkerék hibát is, egy "normálisnak" mondható láncszakadás esetén, egy látszólag rendben lévő 130EKm-es autónál ?

 

Úgy döntött, hogy elviszi az autót, hiszen használható.

Hiába mondtam, hogy ez így nem jó még. Különösen a lendkerék miatti indítózás szerintem nagyon igénybe veszi a vezérlést, össze-vissza rázza, ilyenkor még a feszítő is csak rugóerőből dolgozik...

Az olajnyomás probléma is súlyos, szóval amit mi javítottunk, a láncszakadás, és motorsérülés az ezeknek a következménye volt. Annak ellenére, hogy ilyen futásteljesítménnyel, egy megnyúlt, és zörgő lánc elszakadhat minden más meglévő hiba nélkül is.

 

Vélemény ? :)