zoncsi Creative Commons License 2015.11.16 0 0 51516

+1, azaz bónuszbeszámoló :)

2015. nov. 6. szombat

 

BSI Intersport TF - 29,5 km / kb. 950 m szint

 

Múlt hét elején úgy döntöttem, hogy ismét elindulok a BSI terepfutó versenyén. Ideális a táv, lehet rajta egy gyors 30 km-t futni edzésnek. Úgy gondoltam, ez lesz az év utolsó versenye számomra. Utoljára 3 éve voltunk itt, akkor nejemmel - akarom mondani akkori jövendőbelimmel :) - futottam végig, és jól meghajtottunk magunkat. Meg is lett az eredménye, Ildikó 2:56-tal a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezen az időeredményen terveztem pár percet javítani, ha sikerül 2:50 alá menni.
Előző este megalapoztam a sikert, kollegiáris összejövetelt tartottunk, ahol persze lecsúszott pár korsó sör. Kemény önuralommal a feles köröket kihagytam. :) Azért a rövidebb éjszaka és sörök éreztették magukat a fejemben reggel, mikor nagy nehezen felkeltem. Persze sikerült jó későn a rajtba érni, és ugyan igyekeztem, de csak valahogy a mezőny fele környékén sikerült a kezdődugást elvégeznem. (2 érzékelővel indították a futamot, így valamelyest elosztva a tömeget időben és térben.) Míg én az utcákon próbáltam minél több embert beelőzni a hegy előtt, addig Ildikó továbbállt a kocsival, és Budakalász környékéről tekergett egyet az erdőben.
Ismét megállapítottam, hogy a Róka-hegyi kőbánya gyilkos egy dolog. Rögtön a táv elején van, még be sem tud az ember rendesen melegedni, és szűk lépcsőkön kell mászni, kevés helyet adva az előzésnek. Emiatt persze amikor előzésbe kezdtem, akkor nyomtam neki. Így ugyanúgy jártam, mint korábban is: mikorra felértem az oromra, csavarni lehetett volna a combjaimból a tejsavat.
Persze innen szép győzni. :) Következett a Kevélyek megmászása. Eközben kiderült, hogy ismét sikerült béna módon túlöltöznöm a 3/4-es gatyával. Szerencsére fentre karmelegítős megoldást választottam, és azt gyorsan lekaptam magamról. Kevélyről lefelé a technikáson ismét marokra szedtem a skalpokat, de aztán a lendületes részen se fékeztem már be, próbáltam figyelni a jó tempóra.
Közben megismerkedtem Kovács Laci kollégával, akivel  Csobánka elkerülőn futottunk együtt. Aztán leereszkedtem a Szentkúti e.p.-hez, gyorsan ettem egy kis banánt, töltöttem kulacsot, és siettem tovább. Ennek ellenére pár gyorslábú spori megelőzött a falu felé menet. Aztán a falu után a Kis-Kevélyre fordulásnál szólnom kellett 2 embernek, hogy túlszaladtak a balkanyaron. Köszönték szépen. :) A hegymenet itt elég erős kapaszkodást jelentett. Közben egy újabb versenytárs jelent meg hátulról, látszott, hogy erősebb tempót megy tőlem. Beszédbe elegyedtünk, mondtam, hogy lefelé figyeljen a technikás részen. Azt válaszolta, hogy akkor ott el fog maradni. Fent a Kis-Kevély csúcsán csekk, majd elkezdtem a downhillemet az Egri-várhoz. Elég hamar le is értem, Urbán Zsolti a célban megnézte a részidőmet, és megdicsért. :) Bár neki 1 perccel jobb volt. :)
A lenti frissítőn kérdeztem, hogy kb. mennyi van hátra, de fogalmuk sem volt. Azt láttam, hogy 20 km környékén vagyok és a 6 perces átlagon bőven belül, de nem igazán tudtam, mennyi lesz még a végéig. Ahogy várható volt, az emelkedőn beérő spori utolért síkon, majd le is hagyott, de nagyon nem szakadtam le. PBJenő felé 4:10-esekben rongyoltunk a földúton. Aztán mikor a Kőhegyen visszaért a hurok önmagába, és szembe mentünk a későn induló túrázókkal, ismét technikásba fordult, így megint lemaradt. Gondoltam, már pedig most már nem adom könnyedén a bőröm. Mikor könnyebb lett a terep, akkor sem lassítottam, tartottam a 4:30 körüli tempót. Majd mikor beértünk Bp. területére és lejtős aszfaltutak jöttek, 4 percen belülre is kerültem. Láttam, hogy elég jelentős javítás lesz, de még majdnem benéztem egy utolsó kanyart, szerencsére megmoccant valami a fejemben, hogy nem arra kéne menni az útnak, és gyorsan visszafordultam. Megjegyzem, mások is elnézhették azt a részt, mert épp megjelentek a rendezők, hogy megerősítsék a szalagozást. (Amúgy végig kíválóan jelölve volt az út.)
Innen már ripsz-ropsz, bent voltam. Az utolsó kanyar előtt még S.K. buzdított, és közölte, hogy jó helyezést fogok elérni. 2:37:32 lett, 8. férfiként (128 induló), a teljes mezőnyből (178 induló) pedig 9.-ként értem célba. De persze aminek igazán örültem, az a 17 perces javítás, illetve főként az 5:20-as átlagnak.
A rendezés szerintem jó volt, a frissítőpontokon volt banán, izó, a célban zsíros kenyér lilahagymával, és még egy elég jó kinézetű technikai pólót meg befutócsomagot is kaptunk 4000 Ft-ért.
A poén aztán ezután jött, mert az eredményhirdetésnél hallom ám, hogy a várható 1. és 2. helyezett mellett (Beda Szabi, Urbán Zsolti) a 3. helyezett nem más lett, mint Csipi! Tökre örültem neki, no meg persze rajta is látszott, hogy boldog, hogy a sok futott kilométer végre meghozza az eredményét. :) (Egyébként 12 percet kaptam tőle! Össze kell szednem magam jövőre! :)