tgwh8 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 77575

Egyszer meglazítottam, igaz még indítás előtt. Akkor próba, bár azóta nem igen hangoskodott, igaz nem is hallgattam nagyon, de ártani ugye nem árthat, köszi.

 

Viadruszpuffer

Akkor rossz szürkét vettél. Méretre biztos hogy van rávaló, és direkt fűtéscső szigetelésére gyártják, pl. ilyen:

http://hu.azflex.cz/gepeszet/futes/tubolit-dg-polietilen-csohej.html

http://www.futesuzlethaz.hu/shop/989-csohej-csoszigeteles

Most csak találomra ráböktem az egyikre, a másodikat nem is tudom mikor, talán egy-két hete tettem fel, semmi baja eddig.

 

Ne okádja a füstöt amikor fát teszel rá:

A füstcsövön lévő ,,subert'' vagy minek mondtad, nyisd ki arra az időre, és akkor a kéményen megy ki a füst, nem rád :D utána visszaállíthatod.

 

1jános1

Maradjunk a savállónál, vagy a rozsdamentesnél, ki tudja hogy akarnak átvágni, én még abban a csőben sem vagyok 100%-ig biztos, aminek papírja van, bármi megtörténhet. Ne fogja a mágnes, úgy tudom az a lényeg :D Dolgoztunk már román acéllal, hát valami szenvedés volt... oké, olcsó, a főnöknél ennyi elég is volt a döntéshez.

3000 liter? 1500 literhez miért kéne samott? Félünk, hogy túl nagy a kazán a pufferhez?

De azért majd jelentkezz majd a sógornál kéményt bontani, jó móka :D

 

kly666

Azon nem fog megragadni a vakolat. Sőt, át fog rajta ütni a kátrány. Sőt, ha netán talán nem kéménytéglából van - milyen az a cigánytégla ugye, lopott? vagy minősített? -, és a házon belül van a kémény, akkor a kéménnyel szomszédes helyiségben is megjelenik a kátrány, netán a kéményből átszivárgó mérgező gázok.

Tovább olvastam, ok :D 

Ezért kell a shiedel helyett béléscső, becsusszantják és kész :D de a szerelt kémény max két darabban lenne, és még a hatóság sem látja meg, hogy álcázva van :D

,,Mitől megy ki a kéményen'' kérdésre bevillant a kép, amikor hamuzok, süt be a nap az ablakon, száll a por, majd a nyitott tűztér ajtón át szívja ki a kémény :D komolyan elgondolkodtam azon, hogy kell egy pár kesztyű - mert mindig szálka megy az ember kezébe -, meg egy maszk, a kazánház ajtajára felakasztva...

De ha túlságosan lehül neki a füstcső, azon a gyapot nem hiszem hogy segít. Van egy szaki, aki beállította jól, és működött. Aztán ő úgy gondolta túl sok fa fogy, ezért nulla ismeret nélkül elkezdte beherálni, most meg szar. Nyilván ha a szaki tényleg jó, akkor úgy oldotta volna meg, hogy kevesebb tüzelő fogyjon. Azaz valaki csúnyán túlméretezte, vagy pedig jól van méretezve, csak a felső szint fűtése is kéne hozzá. Több százezer forint alatt nem biztos hogy megússza. Ahogy kiveszem, lehet hogy új építésű a ház.

Ha tehetném, építenék egy új házat, tömegkályhával, ahogy mi akarjuk. Az már jó lenne. De nem tehetem. Így marad az, hogy felújítunk, ahogy bírjuk anyagilag. Na most ő is ezt fogja csinálni, tönkreteszi a jelenlegi rendszert, építtet egy cserépkályhát, aztán majd ha az emeletet is használni szeretnék, akkor lesz egy szar rendszere... majd tesz fel napelemet...

 

Zsigu Hawer

A legbiztonságosabb tényleg az lenne, ha saválló csővel bélelnék, a maradék helyet meg hőszigetelő anyaggal tömnék ki.

Igen, az úgy vastag lesz, meg nehezebben is szárad nyáron. A túl vékony meg ellobban, és csak még melegebbet csinál, tehát nem lehet vastag a tüzifa, de túl vékony sem ;)

Elég ha lefényképezel minden alkatrészt. Dugó? Akkor lehet, hogy nyílt a rendszer, és nem zárt?

A pumpákon a sebességet lehet állítani, lassú, közepes, gyors, jó lesz a kettesen.

Na igen, a kátrány-kazán páros elég sokszor elhangzik itt :D

A radiátorok adják le a meleget. Csinálhatod azt is, hogy kicsi tüzet raksz, és ha elalszik, akkor kihamuzod, majd meggyújtod újból.

Gratulálunk, de nem kell annak a gyereknek 30°C, 18-20°C felettit mondak ebben a fórumban is talán.

Az az igazság, hogy a kivakolás semmit sem segít. Írták többen is, tűz-és életveszélyes az egész.

Ha hagyod tönkremenni, akkor pénz azért van. Rakass egy tömegkályhát a ház közepére, az lesz a tuti. Ha jó magas, még az emeletet is ki fogja fűteni, elvileg. Van tömegkályhás téma az indexen. 

Mennyire hűl ki egyébként a ház, ha nem ég egész éjjel a tűz? Oké, ott a gyerek, ha kis szobátok lenne, ki lehetne fűteni bármi mással éjszakára.

Számold ki mi mennyibe kerülne, és dönts aszerint. Én is a cserép/tömegkályhás vonal felé húzok, de akkor meg az lesz a bajod, hogy koszos lesz minden mire behordod a tüzelőt :D

 

Kapocska

,,Az általatok nem lakott részt ad ki albérletbe.''

Romániában? Igaz, többet nyaralnak, mint a magyarok. De ezen kívül, ne tegyen fel a tetőre egyből 30m2 napelemet, olcsó tarifával meg inverteres klímával?

 

sankó36

A Konix-ban talán kezdek kételkedni, a fene sem tudja hogy jó-e vagy sem...

 

Kornel0203

Én azt csak úgy venném meg, hogy felszerelés után négy-öt nappal biztosan visszakapom a pénzem, ha esetleg mégsem jön be...

Nem kéne annak a füstnek visszaáramlania... kb. 10 ezerért kiszámolják neked, mekkora kéményre lenne szükséged. Esetleg ki is jön a szaki. Ha elég magas elvileg a kéményed, de mégis rossz, akkor ott valami bűzlik. Hogy épült az a kémény, hasraütés szerűen?

 

Öregdömperes

Hely van neki, és egy kb. 14*14-es, csurom kátrány, használaton kívüli kémény is. Festés után kb. fél évvel vagyunk, kis kátrányfolt már van is a falon, meg egy nagyobb folt beázás... Szemezek én is, pont a ház közepén van, a kéményt lezárjuk, aztán majd ha öreg leszek, felhúzunk oda valamit ;) nappali, konyha, fürdő, egy-az egyben fűthető lenne. Kád alá is benyúlhatna ;)

 

 

 

Előzmény: nagykunsági (77389)