homár hümér Creative Commons License 2015.11.13 0 0 138438

Egy pc van, csatlakozik a berbeado halozatahoz csak webezesre.

En ezeket tudtam csak bizonyitani:

A pc bekapcsolas utan 8-10 perccel lenyugszik, RAM foglalas stabil, CPU terheles 2-3%.

Webre csatlakozasnal a RAM foglalas megno, majd lassan valtozik, CPU terheles jo ideig nagyon ugral 10-50% kozott, idokent tuske van maximumra. Nagyjabol ez jellemzo webezesre azzal, hogy a webes halozati forgalom minimalis, esetenkent vannak tuskek - mintha idonkent lenne nagyon rovid ideig nagyobb adatforgalom, hasonloan, amikor valaki elkuld vagy letolt leveleket.

Kulonben a webes forgalom szinte nulla.

 

Ket esetben van tartos es reprodukalhato hiba.

Az egyik a yahoo levelezes, a megnyitas es bejelentkezes meg normal modon megy, de utana a PC 4-8 percre vagy lefagy, vagy csak az egeret lehet mozgatni. Kepernyo aljan felirat, hogy s.images valami weboldalra var.

Arra tippelek, hogy mindenaron le akar jatszani flash videot es az adblock nem tetszik neki, ezert valami keresztbetesz. Amikor ujra lehet hasznalni a gepet, statisztika szerint RAM terheles nem nagyon valtozott, a CPU terheles tartosan 100% volt, webes forgalom nem volt, csak akkor van egy tuske, amikor ismet mukodik a PC.

 

A masik hiba, amikor a maps google weboldalt megnyitod, akkor a bongeszo merete es a RAM foglalas ugrasszeruen megno.

Ha barhol - yahoo, hotmail, gmail - webes levelezod nyitva van, akkor a bongeszo vagy osszeomlik (mozilla, chrome, ie) vagy uzenet jelenik meg, (mozilla) hogy a RAM forlaltsag kritikus, adatvesztes miatt zarja be a bongeszot.

 

A fenti esetek mindegyikeben a merevlemez nem dolgozik, tehat a CPU nem azert foglalt, mert "valami matat a merevlemezen", vagy "valamit lement/telepit a merevlemezre". 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (138383)