KA79 Creative Commons License 2015.11.12 0 0 186

Szabályzat: 2015/16-os szezonra

 

1, A Handball Challenge - Kézilabda játékban a játékosoknak a bajnokság legelején ki kell választani, melyik létező csapatot indítanák a játékban. Azután már mindent, amit a csapattal / csapat körül tenni kell, azt megteszik a csapat valódi managerei, edzői, játékosai.

 

2, Amikor összegyűlik a kellő számú csapat, kisorsolom a fordulóbeosztásokat, ahogy egy rendes bajnokságban szokás. Nyilván a párosítások döntő többsége a valóságban nem jön létre, a Győri Audi KC nem játszik bajnoki meccset a Viborggal, de viszont nemzetközi kupa mérkőzést játszhatnak (BL, KEK, EHF). Ezek figyelembe vételével ilyenkor az adott idény nemzetközi kupa mérkőzésének az eredményét veszem alapul.

 

3, Minden fordulóban az adott csapat abban a fordulóban elért valódi eredményét veszem figyelembe a végeredmény kiszámolásánál. Módszer: egy meccs két csapatának a valódi eredményét "adom össze". Vagyis az első fordulóban az adott csapatok saját valós bajnokságuknak az első fordulójában elért eredményeit, a második fordulónkban a valós második fordulós eredményeket, stb...

 

4, Egy csapat annyi gólt lő, amennyi az adott fordulóban az általa rúgott valódi gólok, illetve az ellenfele által kapott valós találatok átlaga (vagyis összeadom e két értéket és elosztom kettővel). Így egyrészt az adott csapat támadóereje és az ellenfél védőereje is "szóhoz jut" a végeredményben.

 

PL.: A bajnokságunk első fordulójában Valcea - Győr párosítás van. A meccs eredménye úgy alakul ki, hogy fogom a Valcea román bajnokság 1. forduló-béli meccsét, illetve a Győr magyar bajnokság 1. forduló-béli meccsét. Ezek:

 

Valcea - Bukarest 38-28 

FTC - Győr 29-35

 

A Valcea góljainak a száma tehát a saját maga által lőtt gólok (37), illetve a Győr által kapott gólok (29) átlaga - ez 33,5. 33,5 gólt nem lehet egy meccsen lőni :), így kerekíteni kell, ezért felfelé fogok kerekíteni "az általános kerekítési szabályok értelmében" - ebben az esetben tehát a Valcea 34 gólt lőtt a Handball Challenge 1. fordulójában.

 

A Győr esetében ez 35 (saját lőtt gólok száma) + 28 (a Valcea által kapott gólok száma) osztva kettővel, azaz 31,5. Kerekítve 32. Az eredmény tehát:

 

                                             Valcea - Győr   34:32

 

5, A Handball Challenge-ban lehet I. osztály. Vagy amennyi csapat összejön.

 

6, Egy osztályban maximum 8 csapat lehet.

 

7, Egy játékos csak egy csapatot választhat!

 

8, Nem lehet választani:

 

      - nem létező csapatot 

      - nem klubcsapatot (pl.: válogatottat)

      - az ezen bajnokságok/osztályokon kívüli csapatokat, illetve azokat, amelyeket valaki már választott az adott Handball Challenge-re.

 

9,  Ha egy-egy valós meccset elhalasztanak vagy előrehoznak az adott ország bajnokságában, akkor a Handball Challenge-ben is mérkőzés halasztásra vagy előrehozásra kerül sor.

 

10, Azonos pontszám esetén az alábbi sorrend fog dönteni:

 

     - a legjobb gólkülönbség

     - egymás elleni eredmény

     - több győzelem

     - kevesebb vereség

     - több rúgott gól

     - kevesebb kapott gól

     - idegenben szerzett több rúgott gól

 

11, Csak NŐI csapatokat lehet választani.

 

12, Jelentkezés:

 

 Akit érdekel a játék, itt a topikban jelezze és figyelje a fejleményeket. Természetesen az a legjobb, ha rögtön megnevezi a csapatát.  Amennyiben figyelmetleségből, nethibából, vagy szinte egyszerre beérkező jelentkezésekből adódóan két jelentkező ugyanazt a csapatot nevezi meg, akkor azé lesz a csapat, akinek a hozzászólása előbb érkezik be.

13. Következő szezonra való jelentkezésének határideje:

 

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 30. 24:00
Játék kezdés: 2016. október   1.   0:00

Előzmény: KA79 (158)