_kip_ Creative Commons License 2015.11.10 -1 0 65691

Egy technikusnak ezeket simán tudni illik (anno jó sok éve egy technikusi végzettség egy üzemmérnökivel felért, van építész ismerősöm aki abban az időben végzett mint technikus és neki még volt tervező jogosultsága, ma ehhez mérnök kell)

 

De egy szakmunkás akiad magára és nem ragad le a fázisceruza - próbálámpa szinten simán képzi magát és ennyit tud is.

 

Ha nem, elmegy melette a szakma.

Azok az idők elmúltak már amikor kikerültél a szakmunkásból, odaálltás a satupad mellé, majd negyven év múlva egy szerény ünnepség keretén belül nyúgdíjba búcsúztattak a fiatalabb kollégák.

 

Eleve a szakmák közötti határok kezdenek elmosódni, rálátás kell a többi szakmára is, mert különben nem tudsz a többi szakival együtt dolgozni és a megrendelő szívja meg a silány munkával.

 

A munkáltatóknak kellene felérni ésszel (sok közűlök a rendszerváltáskor jó helyen lévő és hatalomhoz jutó semmirekellő), hogy nem vartburg-barkasz gyújtást állítunk csavarhúzóval korszakban élünk, a szakami felkészültség sokkal de sokkal magasabb szinten kezdődik mint az ő korukban és ennek ára van. A tudásért pedig fizessen ő mint munkáltató, és az ügyfél mint megrendelő.

 

Bár régen volt érdekvédelem ipari kamarák stb, ma abban is csak a mutyi megy.

 

A mai fiatalokkal is tudatosítani kell, hogy kikerülök az iskolából és százezreket fogok keresni nem működik (a sok mutyi miatt sok a rossz példa, hogy melő nélkül sok pénz)

Tanulni, tanulni, tanulni, alkalmazkodni az új elvárásokhoz és akkor megfizetett jó szakemberként már meg lehet belőle gazdagodni (ha nem is Mo.-n)

Előzmény: szakmókus (65687)