Törölt nick Creative Commons License 2015.11.04 0 0 102230

No akkor egy videó:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mCqB7IYbyIM

 

Számomra az egyik legjobb/legpraktikusabb megoldás, minden eleme/funkciója jól átgondolt. Itt az azért az anyag is érdekes, és erről azért megy itt 2 napja (nemcsak festékszórásról :-) a beszélgetés, recefyce projektje kapcsán. 

 

Ha a csúszásmentesített rétegelt lemez (olvass vissza, linkeltük ma páran) neked túl drága, akkor csináld meg - simából :) Vagy bútorlapból. Sima esetén viszont külön gondoskodnod kell(ene) arról, hogy kopásálló és "csúszós" felületet hozz létre. Ennek fényében így már nem tűnik olyan drágának az előbb említett lemez. 

 

Olyan nem nagyon lesz, hogy kérsz egy 120x80 centis darabot, általában az egész táblát meg kell venni (bár lehet hogy van ahol vágnak, de akkor tuti jó felárral kapod). Azonkívül: jó eséllyel nem annyira lesz szükséged, amennyi az asztal lapja (ld a videót). Én sima rétegeltben 150x150cm-es táblamérettel találkoztam eddig. Miskolc közelében én eddig itt vettem ilyet, a 12mm-es tábla 6000 Ft. 

 

A méretre szerintem nincs "ökölszabály", csináld akkorára amekkora neked jó :-) Mekkora a műhelyed, akarsz-e hosszabb/szélesebb anyagokat vágni (marni!), stb. De a 120cm x 80cm nem tűnik rossz méretnek. A videón ránézésre én 1.5mx1m környékére tippelem az asztalméretet.

 

De ha nem akarsz sokat agyalni a méreteken, és a videós verzió tetszik: szerintem 10 EUR nem sok egy ilyen tervért -> http://paoson.com/downloads/en/shop/40-sierra-y-fresadora-de-mesa.html

 

Aztán: én emlékszem, de lehet nem mindenki és azért ezt nem árt közölni: van neked egy Workzone asztali körfűrészed (ami "ferdül" ha kiemeled a lapot). Gondolom annak cserélnéd le az asztalát (?). És amellé a marót gondolom. Vagy mi a terv?

Előzmény: dekorhex (102224)