Paco155 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 102196

Oké.

Én azt csinálnám, hogy beállítanám a pisztolynál a nyomást a pisztoly adatlapján meghatározott maximumra. (Nem a kompresszor által tudott maximumra!)

Megnyitnám a pisztoly levegőátömlő szelepét teljesen.

Teljesen elzárnám az oldalszelepet ami a sugárszélességet szabályozza, tehát kör alakú legyen a szóráskép.

A festékátömlést (düzni) beállítanám minimumra.

A festéken megadott hivatalos higítással beletöltenék egy deci festéket.

 

A falon fújnék egy rövid csíkot így 15 centiről. Egy másikat 25 ről.

A festékátömlést kb közepesre állítva ismét 15 majd 25 centi.

Nagyjából maximumra állítva megint 15 majd 25.

A csíkoknak nem kell teljesen fednie, a mozgatási sebesség hamar kiderül, hogy mennyi kell legyen, nbőven kevesebb mint az a teljes fedéshez kell. Ne szaladjon meg semmiképp.

 

Ha ez megvan akkor a pisztoly levegő átömlőszelepét addig tekerném amíg szinte alig fúj (ha sima 90 fokos az állítási lehetőség akkor egyszerűen a másik vége)

Újra ez a hat fújás.

 

Végül fél óra száradás után mindegyik csíkra ráfújnám a második réteget. Közben meg lehet nézni, hogy csomós-e kifújáskor illetve száradás közben ugrik-e össze. (Ez utóbbi esetben köztes réteg kell a jelenlegi festék és ez közé mert tényleg nem bírják egymást)

Ha az összes minta ugyanolyan lesz akkor várd meg amíg kitavaszodik. Vagy old meg valahogy a fal felmelegítését 20 fok fölé.

 

Ha már megtaláltad a helyes arányokat lehet játszani az oldalszeleppel, hogy nagyobb felületet tudj fújni. Akkor már nem fog csomósodni legfeljebb kicsi levegőt rá kell majd még adni.

 

Szerintem ennél a vízbázisúnál a teljesen nyitott légátömlés, közepes festékátömlés, a hivatalos higítás+5%, és három réteg fog bejönni, de simán tévedhetek a düzniméret és a hőmérséklet miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: basq1 (102194)