Gábor 35 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 818

Szia....:)

 

Bepöndörödött?  Kár hogy nincs róla fotó.....

És jó volna tudni most hol is van a növény....a teraszon, a garázsban (vagy valami hűvös helyen) vagy a lakásban. A levélhullás általában akkor jelentkezik ha hirtelen megváltozik körülötte a klíma...például a teraszról így ősz vége felé berakod a meleg lakásba (ahelyett hogy valami hűvös helyen telelne).... vagy külföldről hozott növényt először megcsípi a fagy és akkor dobálja le a leveleit. Szóval ez nagyon sok mindentől lehet....

 

A bepöndörödés. Na most ez megint egy pár dologtól lehet. Itt is jó volna tudni hol van a növény.....mert ha kint akkor a hidegtől fordulhat elő ilyesmi a nagyon friss hajtásvégek levelein. Ez akkor szokott előfordulni mikor a növény félárnyékos illetve árnyékos helyen nevelkedik. Találkoztam egyszer egy olyan esettel mikor egy atkaféle szívogatta a leveleket (lefújtam 1%-os agrol-al és többet nem szívogatta..:)...) Na most mindkét esetben a levél maga alá csavarodik és kókadt jellegű.

 

A hajtásvégi cseppekkel pedig már egy párszor én is találkoztam bár már régebben....istenigazából fogalmam sincs mitől lehetnek és mi rá a magyarázat. Gyanakodtam parányi állatokra, nagyon sokat kerestem az interneten róla leírást...de nem találtam semmit... de egy biztos nem sok vizet zavarnak. Magyarul ne foglalkozz a harmatcseppekkel mert nincs köze a levélhulláshoz.

 

Írd majd le, hogy most hol van és eddig hol volt.....meg küldj egy fotót és akkor okosabbak leszünk de szerintem nem olyan nagy a probléma..:)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Doddsz (817)