Én a savanyú szagot 40-45-nél már érzem. Sőőt az íze is savanykás a párlatnak ezen szeszfokon. Azonban összességében azt mondom hogy jót tett a pálesznak hogy leengedtem 35-ig. Másnak is jobban ízlik így.
Ha tisztázást 45-ig engedem akkor majdnem tiszta szeszt kapok. Semmi kisüsti nincs benne. Réz íznek nyomát sem találni. Kicsit vodka jellegű a párlat nyomokban gyümi illattal. Ízre pedig steril.
Ha engedem lentebb akkor kap egy rezes ízt is a párlat, nekem így jobban tetszik.
Lehet hogy pár hónap után elrontja a pálinkát nem tudom.
Egyszer szőlőt engedtem le 20-ig de azt bizony megsavanyította. Kezdetben nagyon finom szőlő volt majd 2 hónap elteltével elsavanyította a páleszt.
20 ig biztosan nem engedem le többet.
Ti meddig szoktátok leengedni (tudom mindenkinek változik de mégis)?