rferi Creative Commons License 2015.11.02 0 0 101987

PErsze, évszázadokig kéziszerszámokkal oldották meg a dolgot.

Csak gondoltam, annyira nem megyek át a túloldalra a négyfejes marócentrumtól, meg a hatvantonnás présgéptől (vagy mitől) a kéziszerszámok felé.

Az a lényeg, hogy ha valaki nagyon akarja, házilagosan ma már egészen könnyedén elérhető pár cuccal simán kialakítja magának azt a gépparkot, amivel könnyedén legyártható lambéria, vagy hajópadló.

A fater marógépe tényleg olyan egyszerű volt, mint egy faék, aztán legalább ezer négyzetméter lambéria lement rajta, mielőtt szétszedtem, mert annyira rozoga lett a faváza.

 

És igazából az itt jelenlévőket biztatom is arra, hogy inkább ilyesmit alkossanak, minthogy megvegyék a boltit, mert az én tapasztalatom is az, hogy valami "hihhetettlen" pocsék minőségben nyomják ezeket!

Én lambériából akartam venni legalább első osztályú, vagy osztályon felüli, csomómentes minőséget pár éve, és mivel csak négy négyzetméter kellett, azt mondtam, ár nem számít!

Még a maszeknál se tudtak adni még első osztályút sem!

Végül adtam egy kis jattot, és szétdobtunk öt rakatot, amiből kiválogattam a hibátlanokat, és újra összeraktuk a maradékot. Még így is kijött háromezerből négyzetmétere, ami azért érte meg, mert amúgy is ennyi lett volna, de cipelhettem volna haza a rengeteg semmire se jó darabot feleslegesen.

Előzmény: archivalo (101979)