atomik851 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 118178

Sziasztok. Lenne egy kérdésem a pálinkás Szakemberekhez!  

 

Adott egy 120 literes bütykös műanyag hordó. Abba tettük bele a cefrének valót. Csak vilmoskörtét tettünk a hordóba. A hordóban olyan 90-100 liter körüli vilmos körte cefre van. Tettünk bele 4 kg cukrot meleg vízben eláztattuk majd beletettük. Minden nap kevergettük a cefrét. Penészes gyümölcs, szár, homok, piszok nem került a hordóba bele. Boros pincébe van tárolva lementünk ez egyik nap és feldobta a vizét. Megkevertük másnap ismét feldobta a vizét. Feltettünk egy főzetet belőle (40 liter körül a cefréből)  Amikor megindult az alszesz kifolyása lemértük ,,csak,, 48 fokos körüli az alszesz leg eleje amikor megindult a kifolyás a hűtőből. Ilyen még soha nem fordult elő, hogy ilyen ,,gyenge,, legyen az alkoholtartalma kifőzött dolognak. Kérdezem én akkor milyen lesz tisztázás után? Lehetséges az, hogy nem forta még ki magát teljesen és azért volt ilyen gyenge az ereje? Kérem aki tud segíteni vagy volt már hasonló dolga kérem írjon tanácsot! Vagy mit ronthattunk el esetleg?  Nagyon köszi a hozzászólásokat segítséget.