Apa27 Creative Commons License 2015.10.28 0 0 61745

Sziasztok!

Már régen voltam itt...most újból egy kis segítséget kérnék!

 

Feleségem ment az autóval (emelkedőnek harmadikban, ködben első-hátsó ködlámpákkal), mire felhív, hogy baj van az autóval, mert villog az ABS az ESP villog az üzemanyag visszajelző félig tele tanknál, világít a vízhőfok visszajelző (habár elmondása szerint 90fokos volt a víz hegymenetnek harmadikban), meg az autódiagnosztika világított folyamatosan.

Pár kilóméter múlva elértek a célig...kicsit hagyta "pihenni" az autót, aztán újra indította az autót. Már semmi más nem villogott,világított, csak az autódiagnosztika lámpácska.

Na mindegy, gondolta...haza is kell érni valahogy... Egész úton világított a kis sárga lámpa. Hazaérve kipakolt...aztán mivel nem hagyta nyugodni a dolog, újra beindította az autót, és lám csodák csodája...a sárga lámpa már nem vilkágított.

 

1, Értem, hogy gyújtás, befecskendezés, környezetvédelmi dolgok miatt van az a lámpácska és a funkciója..., de mi ez pontosan?

2, Mitől lehet az, hogy odafele-visszafele világít, aztán mikor hazaérnek vele leállítás után (újraindításnál) már nem világít?

3, és mi okozhatta szerintetek a többi visszajelző villogását?

 

Még ködöds időben csak csak érteném, hogy az ABS-szel nem Ok.valami, de az üzemanyag szint jelző sosem villog. Akkor is ha kevés benne az üzemanyag Max, csak sárgán világít...

  

Valaki tudna nekem segíteni?

 

Elviszem/elvinném én szerelőhöz, ha világítana, de nem világít. Valakinek valami ötlete?

Kontakthiba? Ha igen akkor hol van csati amit elég lenne széthúzni és "befújni"?