varadyz
2015.10.27
|
|
0 0
117913
|
Bocsánat ez zavart össze:
"Tévedés, hogy az utópárlat tartalmazza az ízanyagokat. A legtöbb aromás vegyület (mint például a birs illatanyaga) alacsony hőmérsékleten párolog. Ezeket csakis lassú lepárlással és intenzív hűtéssel lehet megfogni. Nyári páleszfőzéskor a szedőedényt is érdemes jeges vízzel hűteni.
Az is tapasztalat, hogy jobb beáldozni egy kis alkoholmennyiséget a minőség oltárán. Minél jobban "kifacsarjuk" a cefrét, annál több savas komponens kerül át az alszeszbe-utópárlatba."
Most akkor hogy van? Tisztázásról vagy durvázásról beszélünk?
Most durvázásnál érdemes leengedni 5-fokig? Vagy ha leengedem akkor csak a savanyú szaporodik benne?
Vagy tisztázásról beszéltek? Ha tisztázásról akkor azt hiszem értem. DE! A durvázásnál akkor most kifacsarjuk vagy nem? |
Előzmény: varadyz (117911)
|
|