varadyz Creative Commons License 2015.10.27 0 0 117913

Bocsánat ez zavart össze:

 

"Tévedés, hogy az utópárlat tartalmazza az ízanyagokat. A legtöbb aromás vegyület (mint például a birs illatanyaga) alacsony hőmérsékleten párolog. Ezeket csakis lassú lepárlással és intenzív hűtéssel lehet megfogni. Nyári páleszfőzéskor a szedőedényt is érdemes jeges vízzel hűteni.

Az is tapasztalat, hogy jobb beáldozni egy kis alkoholmennyiséget a minőség oltárán. Minél jobban "kifacsarjuk" a cefrét, annál több savas komponens kerül át az alszeszbe-utópárlatba."

 

Most akkor hogy van? Tisztázásról vagy durvázásról beszélünk?

Most durvázásnál érdemes leengedni 5-fokig? Vagy ha leengedem akkor csak a savanyú szaporodik benne?

Vagy tisztázásról beszéltek? Ha tisztázásról akkor azt hiszem értem. DE! A durvázásnál akkor most kifacsarjuk vagy nem?

Előzmény: varadyz (117911)