bujukcekmece Creative Commons License 2015.10.27 0 0 117902

7 hektolterfok alszeszből 5 hektoliterfok lett a kész párlat? Mert ez teljesen jó!

A megnövelt deflegmáció miatt magasabb alkoholszinten jelenik meg az UP. Ha elég ízes a produktum semmi baj, ha kevésbbé akkor az előpárlat elválasztása után csökkentsd a deflegmációt, például bebugyolálhatod a sisakot, csövet, de a legjobb ha aládöngetsz! Nekem ugyanez van. Az hogy cérnaszál vékonyan távozzon finomításkor a párlat az finoman szólvaegy túlmisztifikált baromság. Ez mind renszer függő dolog, a pálinka főzésben nincsenek számok, semmit nem lehet számokban kifejezni!!!

Nem egyformák a cefrék, a berendezések és a környezeti hatások ezért mindenkinek meg kell tanulnia bánni a hangszerével. Én a páracső emelkedésének fokokban kifejezett mértékével sem értek egyet, ez biztos jó alap egy lábisból és lavorból tákolt cuccra, de amilyenekkel ma főzünk szerintem az se gond ha lejt. Az enyém vízszintes.

Előzmény: kornel8 (117897)