bujukcekmece Creative Commons License 2015.10.26 0 0 117887

"Tévedés, hogy az utópárlat tartalmazza az ízanyagokat. A legtöbb aromás vegyület (mint például a birs illatanyaga) alacsony hőmérsékleten párolog."

 

Namost akkor íz vagy illat?

 

Szerintem itt senki nem állítja, hogy az utópárlat tartalmazza az ízanyagokat. Mert akkor tisztában kellene lenni azzal mit hívunk utópárlatnak! Segítek! Az már az a párlatelem, amit nem teszünk a középpárlathoz (pálinkához), gyümölcs savai miatt kellemetlen ízű illatú párlatrész.

Az bizonyos fajtáknál igaz, hogy az utópárlat korai megjelenését megelőzően intenzív gyümölcsös lekváros íz jelenik meg, ami az alambikban sem fog jönni az elején! A körteféléknél az Ízek és illatok az elején míg baracknál a középpárlat végén intenzív.

 

Egy sima léghűtéses deflegmátorral nem lehet egy menetben tiszta pálinkát főzni! Nekem ez a véleményem. Az én készülékemmel is lehet magas alkoholtartalmú csepegtetős főzést csinálni. Félre is raktam a frissen überkirály 70%-ból. Egy hét múlva meg se közelítette a hagyományos kisüsti produktumot. Például egy orsós terelőlemezes finomító oszlop a nagy felület miatt és a folyamatos rektifikáció, deflegmáció miatt alkalmas egymenetes pálinka főzésre, de egy sima hagymakupola nem.

Előzmény: kopasz szuzukis (117884)