AegonT Creative Commons License 2015.10.21 0 0 94812

Ghost Bus Tunnel: Belgium July 2014

So another underground vehicle graveyard. This time its public transport.

The Ghost Bus Tunnel is hidden away under a large Belgian city. It could be described as a large transport museum. Trams, busses, coaches and other random vehicles all left abandoned. 

This visit was so much fun. A totally new urbex experience for me. I have been to abandoned underground places before but this is a vast space and not really took photos of subjects like this.

Never got to see all that was in here as we had to leave before the busy city streets took to life.

As you enter the first few busses are quite new. You go round the corner and thats where the real treasures can be found. Vintage style trams and old decaying busses lined up back to back. I am unsure as to the future of these vehicles, restoration I hope. Only time will tell.

This was the second amazing vehicle graveyard I visited this year I also had the pleasure of visiting The Cavern a few weeks before.


"Elhagyott buszok alagútja*, Belgium, 2014 Július

Egy újabb földalatti járműtemető, ezúttal tömegközlekedési eszközöké.
Az "Elhagyott buszok alagútja" egy nagy belga város alatt fekszik, talán egy nagy közlekedési múzeumhoz tartozhat. Villamosok, helyi és távolsági autóbuszok, valamint egyéb járművek találhatóak itt hátrahagyva. A látogatás során korábbiakhoz képest teljesen máshogyan tapasztaltam meg urbex élményt. Voltam már korábban is elhagyott földalatti helyeken, de ez egy hatalmas terület, és ilyen témákban még soha nem fotóztam. Soha nem látni mi lesz a buszokkal, miután levonulnak a város forgalmas utcáiról.**
Ahogy belépsz az alagútba, az első néhány busz még modern, de ahogy elfordulsz a sarkon, ott találod az igazi kincseket, Régi stílusú villamosok, régi, rothadó buszok sorakoznak egymás után. Nem hiszem, hogy ezeket valaha is restaurálni fogják, de reménykedem benne. Az idő majd megmondja, mi lesz velük. 
Ez volt a második földalatti járműtemető ahol ebben az évben jártam, a másik a "Barlang", azt  néhány héttel ezt megelőzően látogattam meg."

*Ez eredetiben "szellembusz", de szerintem nem nagyon használjuk ezt a kifejezést, a roncs meg nem állja meg a helyét. Ezért elhagyott lett, bár ez sem tetszik igazán.
** Ezt a mondatot nem is értettem, így ami megvolt belőle, abból próbáltam valamit összerakni. A helyes megfejtést megköszönném.

Előzmény: eric35 (94811)