mekkme Creative Commons License 2015.10.12 0 0 23159

Sziasztok!

 

Gondoltam leírom tapasztalataimat a rejtett szúnyoghálós redőnyről. Ez az a változat, amikor nincs alul egy sín, ami megfogja a szúnyoghálót, hanem oldalt van két rejtett akasztó a sínben, amibe beleakad a szúnyogháló klikk-klakk szerűen.

 

A tapasztalatom, hogy ez a konstrukció 1m ablak szélesség felett egy sz@r! Ne vegyetek ilyet, mert nem tölti be a funkcióját!

 

Van 7 ilyen ablakunk és már a tök új szúnyogháló se volt jó rajtuk. Nagy részük 1,5-1,8 m széles. Ha lehúzom a szúnyoghálót, akkor csak az egyik fele akad be az akasztóba. A másik fele fityeg és nem feszíti ki a szúnyoghálót. Csak 1-2 cm a különbség, de ez elég ahhoz ami ennek hatására kiugrik a sínből. Ez egyrészt ronda, másrészt bejönnek a bogarak a résen.

Alul ennél a szúnyoghálónál van egy fésű, de mivel nincs alsó sín, ezért ott nem zár tökéletesen és bejönnek a bogarak ott is. Gondolom az ablakkerethez kellene zárjon.

 

Ablakos kijött, és úgy igazított rajta, hogy annyira beakadt, hogy nem egyik felét már egyáltalán nem lehet kiakasztani. Azt mondta, hogy az összesnek ez a baja.

 

Viszont legalább szép...