endrepp Creative Commons License 2015.10.11 0 0 117053

Nem építettem ki a hűtőt, kész pálinkát visszahígítottam 25fokosra, ketté vettem és azonos feltételekkel főztem 88fokos páracső hőmérséklettől 20percig (hűtésnek rongy került rá a főzési idő második felében) sima és módosított páracsövekkel főztem le az adagokat.

A flegmát elfogtam. A módosítottal kevesebb jött le összességében, arányosan a flegma kicsit kevesebb lett, tehát a deflegmáció kicsit csökkent (ez mérési hibahatáron belül van), tehát ugyanannyi lefőzéshez több energia kell az biztos. A párlat ízre, illatra nem különbözött érzékelhetően. Ezek alapján a tisztitási macerával nem látom értelmét.

A piszitórusz tányér óriási felületével ez a pár négyzetcentiméter nem rúg labdába.

Előzmény: Feeriba51 (117015)