Robi53 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 33137

Kedves Mntec,

Kb. ezt, néhány kiragadott példa alapján:

  • Semi synthetic oil

Semi synthetic oils are cheaper than fully synthetic as they are a mixture of synthetic and mineral oil. Engines requiring semi synthetic oil must use at least semi synthetic oil (not mineral oil) but may benefit from upgrading to fully synthetic oil for increased protection and performance.

  • Fully synthetic oil

As the name suggests, fully synthetic oils are purely synthetic with no mineral oil. They offer the highest levels of performance and are an essential requirement for many modern engines (check your handbook if you're unsure of the requirement for your car).

 

http://www.halfordsautocentres.com/advice/servicing-advice/semi-synthetic-and-fully-synthetic-oil

 

 

"Sokan úgy tudják, hogy a fél szintetikus olaj a teljesen ásványi és a teljesen szintetikus keveréke, de ez nagy tévedés. A félszintetikus gyakorlatilag szintén ásványi, de olyan, amely átesett egy hidrogénező finomítási szakaszon, amitől szintetikusszerű tulajdonságokat mutat.

......

Ezt ( a szintetikusat) már laboratóriumban állítják elő, az ásványi kaotikus szerkezetével ellentétben előre megtervezett molekulastruktúrával rendelkezik, hogy kiszámítható és állandó minőséget adhasson. Ez az az alapanyag, amit eleve kenőanyagnak alkottak és nem csupán az adalékok teszik alkalmassá a célra."

 

http://www.tesztmotor.hu/muhely/ki_mit_tud_motorolaj

 

Nem ollózgatok többet. Úgy vélem, sok olaj dobozán az áll, hogy "szintetikus", majd az adatlapot olvasgatva néha rá lehet jönni, hogy ásványi alapolajból készült. Amiből persze nem kell arra következtetni, hogy a megadott előírásokat ne teljesítené. Legfeljebb arra, hogy a minimum-követelmények megfogalmazásakor tekintettel voltak az így előírt olaj összes jellemzőjére - ezek között árára is.

De semmiképpen nem jelenti ez azt, hogy nincs - a követelményeket messze kielégítő - más, nála valamilyen szempontok szerint jobb (esetleg drágábban is).

Ilyen kép alakul bennem a Magnatec és Edge viszonylatában.

Előzmény: mantec (33136)