Törölt nick Creative Commons License 2015.10.10 0 0 100745

No még egy mára és lefexek :-)

 

Beszélgettünk itt a mérő- és jelölőeszközök pontosságáról. Évek alatt összegyűlt pár talpas derékszög, de sosem teszteltem őket mert hittem bennük. Most hogy újabb versenyző szállt a ringbe, leteszteltem őket.

Stanley, Wolfcraft, két OBI-s Top Tools és egy SOLA. Íme az eredmény:

 

 

Egyelőre csak sima "rotringos-megfordítós", ~1mm távolságban a vonalak és a lehető leghosszabb vonal húzása volt a módszer, egy bútorlap tényleg egyenes oldalához illesztve a talpakat,a bútorlapra meg felragasztottam egy A4-es lapot. Hogy lássam, melyik ad össze- vagy éppen széttartó vonalakat. Nos ez alapján a nagy TopTools-tól fájdalmas búcsút veszek, mint derékszögtől. A kicsi SOLA és a Stanley szépen teljesített, Wolfcraft alig észrevehetően széttart még a kis TopTools össze.

 

Majd megpróbálom ugyanezt egy puha anyagba karcolt mélyebb és távolabb eső "nútpárokkal", és akkor meg lehet mérni pl. tolómérővel a pontos szét- vagy összetartást, a nútok közepébe illesztve a tolómérő hegyes csúcsait.

 

Mérőszalagok: Stanley 3m-es felül vs. OBI 5m-es alul (és az elején vs. Stanley kombi derékszög vonalzója). Nem nagyon akad számottevő eltérés, 2m-hez érve talán negyed mm. Ami fával dolgozva nem tétel.