DJG Creative Commons License 2015.10.06 0 0 1011

De ha éppen Stroustrupra gondolsz, igen, nagyon rossz véleményem van róla. Ráadásul nem most alakult ki, már 20-25 évvel ezelőtt is az volt. Nem is alaptalanul, de ez nagyon messze vezetne a topiktól.

 

Nem akkora ügy a Java kérdése. Az, hogy bájtkódra fordít (ugyebár, azért ezt interpretálásnak nevezni elég nagy szakmai tévedés), nem túlságosan extra dolog, hiszen például a .NET is ilyen, meg lassan szinte minden. A nyelv önmagában annyira nagyon hasonlít a C#-hez, vagy az őhozzá (egyébként a születésük körülményeit tekintve, ugyebár, ez nem is akkora meglepetés), hogy a kettő között úgy lehet fel-alá korzózni, hogy észre sem veszed. A többi igazából csak a környezet kérdése. A Javát sosem sikerült úgy körülvenni, hogy asztalon igazán természetesen beleilleszkedjen a rendszerbe, ellentétben a .NET-tel.

 

Androidon viszont ez a kiindulási alap. Mostanában az Android a programozói szempontból legkomfortosabb oprendszer. A Windowson a WPF is tud mindent, de gyakran a legegyszerűbb dolgokhoz is nagyon sokat kell szenvedni vele (UI-ra gondolok, nyilván, nem a C# vagy egyéb kódsorokra), mobilon az iOS-ről szó se essék, akkora szívás, az Android meg nagyon jól ki lett találva ebből a szempontból.

 

Persze, amíg valaki egybe beledolgozza magát, és ott is marad, neki az a legkomfortosabb. Én például viszont állandóan egyszerre csinálom mostanában az összeset, úgyhogy eléggé a bőrömön érzem. :-)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1009)