Mákoscsík Creative Commons License 2015.10.06 0 0 39409

Élve falják fel a nyulaimat a patkányok!

A rácspadozatú ólban, ahol még az anyjuk is velük van, van (volt) a 9 db 4,5 hetes fióka. Tegnap kimegyek, csupa vér az ól belülről. Az egyik kis nyúl jobb első lába vállból hiányzik, a hátsó lábfeje szintén, nyakon vágtam szegényt. Néztem...néztem...hát még másik 3 db nyúl hátsó lába is megcsonkítva (nagyon csúnya), ők is nyakon lettek vágva. Egy másik, kb. 15 méterrelévő ólban is meg volt rágva az egyik nyúl lába, de csak minimálisa, őt élve hagytam. Az ól padozata 1,25X5 cm méretű rácsból van. Ezen keresztül rágta volna meg őket? Ha bement volna az ól ajtajain lévő 2X2 cm lyuknagyságú hálón, akkor nyilván nem csak a talpukat rágja el.....

A földön lévő tálca alatt pedig vagy 3 nagy lyuk, gondolom, itt (is) közlekedik a vérengző. Ezek a nyulak 80 dkg körüliek..eddig azt hittem, hogy csak az újszülött, max. 1-2 heteseket viszik a fészekből. Ráadásul ez védhetetlen. Az ól jól zárt, egyéb nyílás nincs,ahol bemehetne a patkány (vagy más?), de, ha a rácson bemegy, azzal nem tudok mit kezdeni. Vagy be sem megy, és alulról szétrágja a szerencsétlen, védtelen állatokat.

Tehetek ki mérget, mire az hat (ha hat), addigra rég megették mind a 3 almot...sok sok ezer ft kárt okozva. Ha ez így marad, a nyúlászat értelmét veszti, fel kell számolnom a tenyészetet.