gyugyu. Creative Commons License 2015.10.05 0 1 116813

Én úgy gondolom (mint már írtam vala: kis Vuk-ként) hogy:

A kiskereskedelemben kapható hőmérők általában NEM OMH hitelesek, tehát a mérési tartományuk bizonyos részén akár  eltérően (+ill-.-ba) mérhetnek. Arról nem is beszélve, hogy, a működési elvük szerint is már eleve a mechanikus készülékek lustábbak-pontatlanabbak. Higanyos illetve alkoholos hőmérő ebből a szempontból megbízhatóbbak, csak hát  …ő kelmék elég törékenyek  Amúgy is általános mérési elv, hogy a mérőműszer mérési tartományának második harmadában "működik" a legpontosabban, és ha véletlenül, valamikor „ki feszülnek „akkor oda a gyári pontosság is.

DE

Én itt úgy tanultam: hogy az alkoholfőző készülékeink, kié-kié, más szösszenetnyi tulajdonságokkal rendelkeznek, úgy külső, mint belső jellemzőik alapján is. Ezért a főzés során mért hőmérsékletek csak esetlegesek, és nem a konkrét érték a mérvadó, hanem a tapasztalatok alapján meg ismert „mutató állása” . Én, ha a hőmérőimet nézném, tán soha nem érném el az alkohol forrási hőmérsékletét.

 

Előzmény: Barret02 (116810)