gyugyu.
2015.10.05
|
|
0 1
116813
|
Én úgy gondolom (mint már írtam vala: kis Vuk-ként) hogy:
A kiskereskedelemben kapható hőmérők általában NEM OMH hitelesek, tehát a mérési tartományuk bizonyos részén akár eltérően (+ill-.-ba) mérhetnek. Arról nem is beszélve, hogy, a működési elvük szerint is már eleve a mechanikus készülékek lustábbak-pontatlanabbak. Higanyos illetve alkoholos hőmérő ebből a szempontból megbízhatóbbak, csak hát …ő kelmék elég törékenyek Amúgy is általános mérési elv, hogy a mérőműszer mérési tartományának második harmadában "működik" a legpontosabban, és ha véletlenül, valamikor „ki feszülnek „akkor oda a gyári pontosság is.
DE
Én itt úgy tanultam: hogy az alkoholfőző készülékeink, kié-kié, más szösszenetnyi tulajdonságokkal rendelkeznek, úgy külső, mint belső jellemzőik alapján is. Ezért a főzés során mért hőmérsékletek csak esetlegesek, és nem a konkrét érték a mérvadó, hanem a tapasztalatok alapján meg ismert „mutató állása” . Én, ha a hőmérőimet nézném, tán soha nem érném el az alkohol forrási hőmérsékletét.
|
Előzmény: Barret02 (116810)
|
|