D-zoli Creative Commons License 2015.10.04 0 0 44448

Üdv Urak!

 

Ma vettem egy Mikov bicska maradványt 500 forintért.

Nem elfent, vagy leharcolt darabról van szó. Van ugyan egy kis korrózió, de nem vészes. A probléma azzal az alkatrésszel van, ami a késpengét rögzíti nyitott állapotban. Sajnálatos módon, le van törve az említett alkatrész végéből egy nagyjából négy mm-es darab, maga a reteszelő rész, így a pengét nem rögzíti természetesen. A másik, hogy a penge és a fűrész is görbe egy kicsit, így becsukott állapotban majdnem összeérnek. Ahogy írtam, a pengén viszont nincs nyoma fenésnek, igaz, élnek se nagyon...

Nem tudom, hogy volt-e neve a konkrét típusnak, de arról a változatról van szó, ahol a baknit úgy alakították ki, hogy mind a 12-es, mind a 16-os sörétes lőszer hüvelyét ki lehessen húzni a töltényűrből, ha megszorulna. A késpenge mellett egy fűrész és egy dugóhúzó van csak a késen. Ahogy nézem, a penge pont legál méret, így megpróbálom rendbe tenni valahogy. Valószínű két szegecset is ki kell szedni, hogy hozzá lehessen férni a törött alkatrészhez, illetve az enyhén görbe pengéket se lehet kiegyengetni a helyükön.

Egy netes képet találtam csak. Az enyémről még nincs fotó.

Az lenne a kérdésem, hogy véletlenül Valakinél nem lenne egy leharcolt, vagy netán romos állapotú darab, amiben jó a penge rögzítő alkatrész, és megválna tőle?