Greetiee Creative Commons License 2015.10.02 -1 0 50776

Tegnap megérkeztünk az 1 hetes nyaralásunkból, örömmel nyugtázom, hogy semmilyen atrocitás, kellemetlenség nem ért Bennünket, tényleg kár volt előre paráznom. :-)

 

Néhány infó az útról és a szállodáról. A Hotel Almambra Royal szállodában voltunk Side-ben. Maga a szálloda nagyon tetszett nekünk, SEMMILYEN kifogásal nem tudok élni, kifogástalan volt.

Egy barát házaspárral utaztunk, és csendes szobát rendeltünk mind ketten. Viszont a recepciónál tettem az összerakott útlevelekbe egy 10 euróst, így a kiszolgáló hölgy értette a kérést, és egy kiváló szobát adott nekünk. Nem is szoba, hanem inkább lakosztály volt, mert lent volt egy nappali sík tv-vel, valamint egy nagy szoba 2 db ággyal, és fürdőszobával, sík tv-vel. a nappaliból egy lépcsőn lehett felmenni egy galéria szerű részre, ami szintén elég tágas volt és volt benne egy francia ágy, szekrény és külön fürdőszoba és sík tv. Szóval pazar volt!! A szoba száma 4602-es volt, ha valaki esetleg szám szerint próbálkozna. Nem fog csalódni! A szobában tökéletes volt az internet kapcsolat is, holott azt mondták, hogy csak a közös helyiségekben lehet csatlakozni.

A szoba tisztasága is kiváló volt, minden nap tiszta törülköző, és az 5 eurós jutalomért a hattyúkat és szíveket is megkaptuk. A strand törülközőt is minden nap cserélni lehetett ingyen.

Az étkező helyiségek nagyon kellemesen berendezettek voltak, nagyon sok asztallal. Az étel kínálat minden igényt kielégítő volt, és változatos. Rengeteg hal. bárányhúsi (imádjuk) és gyümölcs.

A pincérek igazán kedvesek és figyelmesek voltak, az azstalokon új leülés előtt mindig abroszt cseréltek például.

Az udvaron 3 medence van, nekem kicsit hideg vizzel, de én fázós vagyok, a többiek imádták és a gyerekek is. Körben napozóágyak, mindíg jutott bármely napszakban mentünk.

Az udvaron mini vidámpark is van, óriáskerék, nagy hajóhinta, még egy elborzasztó forgó hintázó valami, dodgem, gyerekeknek kiváló.

Mivel iskola idő van inkább kissebb gyerekek voltak nagy számban, viszont abból a 3 hónapostól kezdődően minden korosztály. A szálloda fel van készülve erre, rengeteg etetőszék, bébiétel stb. állt rendekezésre.

Esténként előadások voltak, a színvonaluk változó. A "Hárem est" az férfi szemet gyönyörködtető volt :-), a humor est felejthető.

A tenger part nagyon közel van, szép homokos, viszont - mint korábban valaki említette - tényleg nem frissítik. A röplabdások már egy egész gödörben játszottak, nem csoda, hogy nem érték fel a háló tetejét. :-)

A víz csodálatos volt, jó meleg és több napon kersztül jó hullámos. Viszont vannak halak, amik néha kicsit megcsipkedik a lábat - az van főleg szabadon a vízben- ami megijeszti az embert. Ezzel korábban még sehol nem találkoztam. Nem vészes, ez miatt nem voltak kevesebben a vízben, csak megemlítem mint infót.  Viszont a parton az ágy az kevés, és az árnyat adó ernyő is elég viharvert, így sok ágy azért nem használható, mert egész nap éri a nap.

A vendégkör főleg németekből, kevés oroszból, arabból és magyarból állt. Hangoskodás, vagy kirívó eset nem volt.

Utazni a Green Travellel utaztunk, a transferrel nem volt gond, szervezett útra - mivel már 6-szor voltunk - nem mentünk. Mondjuk a hazautazásról az infót nem kaptuk meg a telefonunkra mint ahogy ígérték, csak az információs füzetben találtuk meg a faxot. Korábban utaztunk a Travel Service-el, az jobb volt, a repülőgépi ellátás is.