ksanci Creative Commons License 2015.09.30 0 0 907

Ha teljesen tönkre akarod tenni, akkor igen :)

A saját gyári súlyával is magától kell mennie, inga nélkül!

 

Ha valamelyik oldalra akadva áll meg, akkor a gáttal van baj, beakad a fogakba. Legrosszabb esetben annyira ki van kopva a csapágylemez a gátnál és/vagy a gátkeréknél, hogy mozog a tengely benne összevissza. Ekkor szét kell szedni az egész szerkezetet teljesen és lyukösszehúzással javítani.

Legjobb esetben valamelyik, esetleg több fog hegye van meggörbülve (100 kilós súly :) ), ezt igen finoman vissza lehet hajtani a helyére.

A harmadik lehetőség a gát, ez elég macera, mert vagy cseréled kompletten, tengellyel, szárral, vagy új gátat gyártasz. Ki kell köszörülni a régi U alakút és újat forrasztani a helyére. Ez elég hardcore, mert a méretek kritikusak.

Javítani, köszörülni nem nagyon lehet, mert itt a pontos méretek nagyon fontosak, ha leszedsz egy tized mm-t, biztosan nem fog működni. Hajtogatni sem nagyon tudod, merev acélból van, kapásból törik.

 

Ha nem beakadva áll meg, hanem csak úgy, akkor vagy piszok van valahol, pl. valamelyik fogaskerék tengelye szorul, akárhogy is pucoltad, vagy komoly kopások vannak a szerkezetben. A jóval nehezebb súly meg fogja hajtani így is, de tönkre is teszi a szerkezetet.

 

 

Előzmény: Dani922 (905)