Törölt nick Creative Commons License 2015.09.29 -6 3 52591

Na igen, de azét ha jobban megkapirgáljuk, akkor embere válogatja: van olyan ismerősöm, aki fogja magát, és egy 40 literes katonai zsákkal és egy sima sportcipőben öt napot kóborol vidáman, napi kb. 30km-et a hegyekben, és mégis remekül érzi magát. (Mondjuk ő 18 éves kora óta folyamatosan katona volt.) Szóval nem a drága felszerelés teszi a turistát.

 

Ezzel most nem lekicsinyleni akarom a hozzászólókat, tudásukat, erejüket és felszerelésbeli hitvilágukat, de azért az se véletlen, hogy a gyalogtúrázás mindig is a szegényebb réteg tömegsportja volt. Sokat gyalogolni egy szimpla Olang bakancsban és klottgatyában is lehet, meg a jelentősen túlárazott, sznoboknak feltalált Fjallraven nadrágokban is. :)

 

Még mindig úgy értelmezem azt az ominózus hozzászólást, hogy a tábla kissé felhívja a figyelmet a túrázásra a Kék apropóján, és a tényre, hogy akár a kocsiból kiugorva hirtelen felindulásból, különösebb költségbeverés nélkül is lehet gyalogolni a turistaúton. Ami ráadásul vasárnap is nyitva van, és akkor sem szednek belépőt rajta.

Előzmény: jzp2107 (52578)