The_Rible Creative Commons License 2015.09.29 0 0 133189

Nem neked válaszul, csak úgy általában:

- nem tudom miért kell fekete-fehérben látni a világot. Van akinek minden jó egy országgal kapcsolatban, van akinek minden rossz

- minél több időt tölt az ember egy közösségben, annál inkább talál igazi gyöngyszemeket, meg undorító dolgokat is

 

Csak néhány példa:

- családunkban történt néhány nagyon rossz dolog az elmúlt 2-3 évben. Korculán a helyi templomban a családtagjaimért imádkoztak. Senki nem kérte meg őket erre.

- nekiáltunk kititsztítani házhoz vezhető út mentén eldobált dolgoktól a bozótot. Volt ott minden, törött tetőcseréptől kezdve rozsdás hordóabroncsig. Jön az út menti telek tulaja nagy dérrel-dúrral, hogy mi a fenét képzelünk mi, azonnal hagyjuk abba. Ha rendbe rakjuk a területet, talán verekedés lett volna belőle. Az az ő szemete, az ő útmenti bozótosa, mi csak ne akarjunk ott rendet.

- minden telekből el kell hagyni 3 m-t az egyik oldalon, hogy le lehessen jutni a tengerhez mindenkinek. Ez úgy van megoldva, hogy két szomszédos telekből 3-3 m összeadódjon, így utat lehessen kialakítani ezen a 6 m-en. Az egyik telek (helyi) tulajdonosa gondolt egyet, és a házához utat alakított ki ezen a sávon, és leaszfaltoztatta a szomszéd megkérdezése nélkül. Erre a szomszád (ő is  helyi) berágott, és az út közepére, a telekhatárra (azzal párhuzamosan) egy vasbeton falat csináltatott, hogy ne lehessen használni az utat. A dögöljön meg a szomszéd tehene egyáltalán nem magyar sajátosság, sőt, arrafelé sokkal durvábban művelik, mint nálunk. A saját tulajdon tényleg szent, mégha az konkréten eldobált szemét is.

Előzmény: fekvőrendőr (133187)