ottar Creative Commons License 2015.09.29 0 0 65008

Üdvözlet!

Segítségre lenne szükségem.

Van egy régi házunk, aminek az elektromos hálózatát részben rendbe tetettük az idén nyáron. (Óra áthelyezés, nagyobb fogyasztókhoz új konnektorok létesítése, bejövő légkábel csere, plusz életvédelmi relé beépítése). Nem a teljes hálózatot cseréltük, mert jövőre nagyobb átépítést tervezünk, azaz maradt a régi aluvezetékes rendszer, azt leellenőrizték a szerelők, a régi konnektorok kötéseit megnézték, stb.

Namost több hónap tökéletes működés után a fí relé elkezdett leoldani. először csak a mikró bekapcsolásakor (nagyon öreg darab, egyébként is csereérett, gondoltuk ez a baj...). Aztán már egyre többször. 

Eljutottunk oda, hogy volt éjjel amikor kétszer ébredtem arra, hogy a szünetmentes táp üvölt hogy elment az áram. Vagyis amikor mindenki aludt, és nem használtunk semmit. 

Rapszodikus a hiba, hétvégén semmi nem vágta le, de ma elég sokszor. 

Kiiktattunk már két gyanús kapcsolható hosszabbítót, de még mindig. 

Ami feltűnt, hogy pl. notebook töltőt (notebook nélkül) bedugom, szinte bármelyik konnektor az esetek nagy többségében lecsapja. 

HOGY TUDOM KIDERÍTENI MI A HIBA? Lehet hogy maga a relé kezd elromlani, és "túlérzékeny"? Érdemes azt kicseréltetni? Volt már kint szerelő, de persze akkor nem produkálta a hibát.... 

Már többször gondoltuk, hogy megvan a bűnös, de nem---Mikró, aztán a mosogatógép volt gyanús, de aztán ha ezek ki voltak húzva, akkor is lecsapta.. Aztán napokig semmi hiba. Aztán ma megint sokszor...

Kezdek hülyét kapni. 

Köszönet a tippekért...