olomana Creative Commons License 2015.09.25 0 0 21358

Szia!

 

Ha esetleg az én hozzászólásaimra gondoltál, akkor félreértelmezel valamit. Én nem azt mondom, hogy baromság, hanem azzal nem értek egyet, ha valaki felkészületlenül megy oda. Márpedig ha az az első versenyed, akkor nem vagy elég felkészült, mert az első versenyeden fogsz rájönni egy csomó dologra, amire előtte nem is gondoltál. Ezért ajánlom én mindig egy rövidebb táv leküzdését. Meg lehet tanulni mit hogy kell csinálni a depóban, hogyan és mit lehet kajálni, stb.

Bringázásnál az a fontos, hogy legyen egy jól beállított, kényelmes bringád (lehetőleg ne monti), és azzal gyűjtsél sok km-t, amivel versenyezni fogsz. A legköltséghatékonyabb gyorsító-eszköz az aero-kormány rátét, de mivel ez elég kényelmetlen pozíciót követelhet meg, érdemes hosszú távokon próbálgatni. Ha kellően edzett vagy már, néha érdemes egy pár km-t kocogni közvetlenül egy hosszú bringa után, hogy gyakorold az átállást.

 

Azt sem modnom továbbá, hogy szuperidő kell, de a legtöbb esetben (persze ilyen hosszú versenyeken bármi becsúszhat) a gyenge idők leginkább annak bizonyítékai, hogy az illető felkészületlenül ment oda. Tehát pl. a triatlon utolsó száma a futás, és én úgy érzem, hogy ha annak 90%-át valaki sétálja, az még nem volt igazán kész a feladatra.

 

Mellesleg mióta triatlonozom, elvégeztem a középiskolát, szolgáltam a seregben, lediplomáztam, ledoktoráltam, a munkahelyemen vagyok 8-10 órát, többnyire hétvégén is dolgoznom kell valamennyit, és felneveltem 2 gyereket, úgyhogy azt hiszem full amatőr vagyok. De ha a felgyülemlett tapasztalatok alapján vérprofinak számítok, ám legyen :).

Előzmény: weinmaker1 (21357)