sgeryy Creative Commons License 2015.09.24 0 1 823

Üdv, én is megosztanám tapasztalatomat:

 

09.03.-án összetörték a céges kistehergk-nkat. Satuztak előttünk, mi még megálltunk de a mögöttünk lévő már nem, olyannyira nem hogy az előttünk lévőbe is beletolt. Felelősséget elismerte, rendőr is volt kint mert állami kocsiba csúsztunk bele. 3.-án este online felületen köbé-hez papírokat beküldtem. 
7.-én jött a szemle - közben hétvége volt - szóval ez egész gyors volt. 
Hívtam 10.-én, hogy mi lett az eredmény, de nem volt még semmi. 14.-én ismét hívtam Őket, TK-t állapítottak meg, 100e-ret akartak adni és én adhatom el a kocsit. Természetesen fellebbeztem.

A kocsit pár hónapja 670eFt-ért vásároltuk, azóta csak értéknövelő javítások történtek 300eFt értékben és ott az átírási költség. Megadtam Nekik, hogy fizezzék ki a kocsi vételárát és átírását és vigyék el nyugodtam eladásra a kocsit vagy javítsák meg olyanra amilyen volt (mellesleg egy 96-as tranzit, de pontosan olyan patika állapotban volt mint ha a gyárból gördült volna ki szóval nagyon fáj érte a szívem). Természetesen minden dokumentumot átküldtem Nekik ezekről.

Válasz nem volt. 21.-én 17 órakor kaptam az sms-t, hogy elutaltak 200eFt-ot. Felhívtam Őket rögtön, mondták, hogy ennyit adnak és én adhatom el a kocsit. Ismét fellebbeztem.

Azóta semmi, most ügyvédet keresek.

Másik a kocsibérlés. Felhívtam Őket mielőtt béreltem - mivel munkaeszköz ezért kell.. - telefonban elmondták hogy nincs semmi akadálya, egy papír kell róla és nincs összeg sem meghatározva mennyiért bérelhetek. 

Majd mikor kb. 3.szor beszéltem Velük, ismét rákérdeztem, hogy miként fogják rendezni a bérlést, ekkor már mondták hogy miért nem lejeztem előre - jeleztem hívás is rögzítette - és egy csomó papírt adjak be róla, menetleveleket, nyomtatávnyokat stb... és kijelentették, hogy levonnak 30% guruló költséget a díjból amit nem fizetnek ki - azt már nem mondták milyen jogon. És ha áll az autó akkor nem vonják le?...

Mivel utaltak pénzt, visszaadtam a bérkocsit, mert gondolom azt már sehogy sem fizetnék ki, hiszen Ők, nagylelkűek utaltak, persze semmilyen egyeztetés nem volt előtte...

 

Terveim: amennyiben nem fizetik ki a díjakat amik jogosan elvárhatóak (teljes javítás vagy kocsi teljes vételára továbbá a 100%-os bérleti költség) beperlem Őket. De nekem ennyi nem elég. Egyeztetek az ügyvéddel meddig lehet elmenni. Lejárató kampányt fogok indítani, mert ez a féregség amit művelnek a vétlen féllel semmilyen szinten nem 21.századi. Amíg nem készül el a kocsink, felmarticázom, hogy ennyit fizetett a Köbe a javításra, ezért néz így ki. A FB-on, a youtubon amilyen csatornán csak lehet felhívom a figyelmet, hogy senki se válassza Őket, mert ezt teszik. Itt is minden sértett csatlakozhat hozzám, mert ha nem teszünk valamit azt hiszik ezt megtehetik az emberekkel. Hát nem!