amper_vadasz Creative Commons License 2015.09.23 0 0 25618

Szia István! Igen, anno a Te géped volt az ötletadó, hogy a dupla felezős pöttöm "izom" gépem jó 2 éve megszületett.

Az alap gép 2.7LE 5500ford/min , 4Nm 3250ford/min csupán. 5500/2/37/2 -> többszörös nyomatéknövelés a kihajtó tengelyen.
Gyújtószikrát módosítottam, sokkal erősebb lett, amivel nőtt a lángsebesség -> +nyomaték és +erő, és mivel 2T motor, minden főtengely fordulaton van munka ütem is, szerény 49cm3 létére nem rossz kombó.
MPM 10 nagy körmös vas kerék van a gép alatt ø:53cm, így a has magasság az LR-56 felező ellenére bőven 20cm felett van, nem okozott gondot a bakhát. 2db mélységállító csoroszlya vasat hegesztettem össze a krumpli kiszedő növelt hosszúságú szárához. Laposvas elé 8-as köracél lett hegesztve a kisebb ellenállás végett. Az orr 2-es lemezből van, a profilt régi fűnyíró házból vágtam ki, majd némileg tompaszöget adtam még neki, hogy laposabb legyen. A 8db 10-es köracél pálca 50cm +3..5cm a hegesztés miatt, 50cm széles maga a kiszedő. Az M10-es menetes feszítőkkel tudom változtatni az orr szögét, + stabilizálja és kimerevíti a hosszú kiszedő testét. A gép tömege így 70-80kg között van valahol. Álom jó vele dolgozni, szinte gyerekjáték lett a krumpli kiszedés. Előtte még fűnyíróval lenyírtam a gazt és a szármaradványokat.

Szándékozok még egy lazítót is készíteni hozzá, a ø43cm és ø53cm vas kerék kapaszkodó körmök méretét is +növelem, + a gép tömegét.

Előzmény: Dutrás-pisti (25617)