karibaba Creative Commons License 2015.09.16 0 1 115817

Ugyanilyen főzőnk van, ugyanezen dolgokon átestem én is! :o)) /30 L DES, keverős/

- én nem raknám vissza azt a bizonyos 38 fokost (sok használható dolgot abból már nem csalogatsz le, tudom, mert kipróbáltam.)

- én 6-7 cefrefőzésen vagyok túl, rendszeresen kevergetve -hál istennek- sem kajszi, sem körte, sem birs nem égett le egyszer sem! (ez mindenképpen bíztató)

- a lángot akkor veszem vissza, ha olyan 90 celsiusnál elkezd csordogálni az alszesz, de egészen 105-108 C-ig engedem, hogy felmenjen. Az alszesz még ilyenkor is sokszor 35-40 alkoholfokos, nekem nem sikerült igazán lejjebb mennem, mondjuk, mivel gázzal fűtöm, 5-10 fokig le sem mennék, de azért a cél 15-20 alkoholfok lenne...

- a főzési idő nekem is sok néha, az az ideális, ha 3-4 óra alatt teljesen ki tudsz főzni egy feltétet

- szerintem különben nagyon jó kis főző, úgy gondolom, hogy, ha jó a cefre és van egy kis tapasztalat, kiváló párlatot lehet vele előállítani, tisztázásra pedig kifejezetten alkalmas!

- az ideális páros különben egy 50-60 L-es "hal-féle" duplafalú lenne (cefre kifőzéshez) és egy ilyen 20-30 L-es a második lépcsőhöz. (egy nagyobb duplafalúval sokkal hatékonyabban lehetne "dolgozni", nem kellene tartani a leégéstől, közben lehetne az udvaron, gyümölcsösben ténykedni -közben rá-rápillantva a főzőre-, míg a szimpla keverősnél ott kell lenni, kevergetni és bízni abban, hogy nem ég le.)

 

Fehérkutyánál láttam -aki nekem csak Opa-kapitány :o) - ilyesmi párost (házi asszem' 70 lityis duplafalú, kicsi, talán 20 literes réz készség a második menethez) ennél praktikusabbat nem nagyon tudok elképzelni....(felkraksz egy adag cefrét a duplában, közben készrefőzöl egy adag korábbi alszeszt, mindezt egyidőben.)

Előzmény: kramoto (115639)