C20NE Creative Commons License 2015.09.14 0 0 80701

Semmiképpen nem tenném visszatérőre a padlót, mert akkor ahhoz, hogy a padló menjen mennie kell annak a fűtőtestnek is aminek a visszatérőjéről lekötötted.

 

Csinálj egy rendes osztó-gyűjtőt a leendő köröket is beleszámolva, csövezd ki direktben a kazántól és ha egyelőre nem akarsz mást változtatni tegyél rá egy hőcserélőt, szivattyút és egy termosztatikus keverőszelepet.

 

Ha a jelenlegi nyitott rendszerre akarod rákötni én hőcserélővel oldanám meg, hogy a szutyok nem menjen a padlóba a régi rendszerről. Ha a jövőben a kazán marad és nem kondenzációs akkor is ajánlott a hőcserélő mert nem fogja szeretni az alacsony előremenővel történő fűtést ami kell a padlónak a régi kazánod.

 

A fentiek miatt gondold át az jelenlegi kazán/alacsony előremenő párosát és vagy vegyél kondenzációs kazánt vagy ne járasd a kazánodat ennyire alacsony hőfokon mint amit írtál.

 

A padló elég nagy tömeg felesleges oda puffer, ha jól méretezed nem igen fog kapcsolgatni de agyonszigetelt háznál fűteni sem, mert mire a talpadnak kellemes lesz már régen túlfűtöttél.

Előzmény: topikolos (80695)